maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kuulumiset ja kuvia

Moon onnellinen! On niin aurinkoista ja asiat alkaa sujumaan! Vaikka töissä on aika rankkaa hetkittäin ja aika useinkin tuntuu että vuorokaudesta loppuu tunnit kesken, niin kylläpä yhdestäkin mahtavasta vapaapäivästä voi saada paljon virtaa!Ledi on saanut viimeisen parin viikon aikana valitettavan vähän huomiota kun toinen harrastus vaatii nyt kuukauden ajan useamman illan viikosta. Harmi että nykyiselle tallille en voi ottaa Lediä mukaan, siinähän se sivussa liikuttaisi itse itsensä kun hölkyttelisi hevosen perässä. Kaiken lisäksi olen ollut kipeänä kohta viikon, niin ei ole siinäkään tullut paljon harrasteltua.Jokusen viikon takaisen Joensuun ulkoilupainotteisen viikonlopun jälkeen Ledi oli niin hapoilla tai jumissa ettei se päässyt enää hyppäämään autoon tai kiipeämään sohvalle. Säikähdin aika paljon kun se ei kuitenkaan edes rällännyt toisten koirien kanssa, vaan liikkui pitkään ja aika maltillisesti. Ilmeisesti liukkaat ulkoilureitit veroittivat voimia niin että koira oli ihan finaalissa. Onneksi sen jälkeen oli fyssari ja jumeja saatiin auki. Sen jälkeen onkin mennyt aika hyvin vaikka käynnistä on jo kuukausi! Pitää varata vielä "kontrollikäynti" niin alkaa selviämään onko eturauhasen hoitamisesta todella niin suuri apu, vai vieläkö jokin muu aiheuttaa jumia.

Lähin etäisyys jolla äiteen koira suostuu poseeraamaan Ledin kanssa, koska ällöttävää.
Ledin hengitys haisi tässä muutaman päivän ajan aivan kaamealle. Tutkin sen suuta ja hampaisen väliin oli kiilautunut jotain, jota koetin saada raaputettua pois. Sieltä tuli jotain kovaa, jotain hyytelömäistä ja sitten se alkoi vuotaa verta. Käset haisi vielä pesunkin jälkeen ihan kuolemalle, hyh.

Katsoin hampaita uudelleen vielä pari kertaa ja kun en saanut itse hammasväliä putsattua paremmin, varasin ajan eläinlääkäriin. Ledi tosin ratkaisi asian puremalla keppejä niin että kepistä irronnut roska ilmeisesti syrjäytti mätänevän aineksen hammasvällissä, koska raaputeltuani sen pois ei hengitys haissut enää läheskään niin pahasti. Hampaat tsekataan joka tapauksessa eläinlääkärikäynnin yhteydessä myöhemmin tänään.

Ostin Ledille myös tuliaisia Kampista, nimittäin uuden purupallon ja hammasharjan jonka mukava tuli myös kanalta maistuva hammastahna. Pitää seurata riittääkö luiden ja rustojen syöttäminen pitämään hampaat puhtaana vai aloitetaanko säännöllinen harjaus. Arvelin että uusi aktiivipallo olisi mukavan napakka pureskeltava, mutta useiden testienkin jälkeen Ledin ykkösvalinta on silti vanha kulahtanut ja rikkinäinen Disney prinsessat -pallo jonka se löysi metsästä vuosi sitten. Huoh.

"Mutta äiti tässä ei ole prinsessojen kuvia.."
Koirapuistossakin käytiin edellisenä viikonloppuna pitkästä aikaa. Ledi on tasoittunut jonkun verran ilmeisesti hormonipiikkien vaikutuksesta, eikä se puistossa nostele karvojaan toisille saati ohituksissa koetakaan tuijotella muita. Ihan kiva! Eihän se puistossa leikkinyt muiden kanssa, mutta käyttäytyi tosi hienosti. Eilen se tosin karkasi pitkästä aikaa jäniksen perään kun olin hidas, mutta siihen nyt ei hormonit vaikuta.

Meille tuli myös viikonlopuksi ensimmäistä kertaa koskaan koiravieraita, Ledi otti ihmeen lunkisti vastaan ylisöpöt pojat. Pörröisempi kaveri jääkin nyt koko viikoksi Ledin kaveriksi! Onpahan puuhaa kun seurailevat toistensa touhuja.


On ne kyllä pieniä. :D


Tänään käydään siis eläinlääkärissä, siitä stooria sitten myöhemmin. Voi myös olla että huhtikuun lopulla lähdemme Ledin kanssa harjoituskoirakoksi SPKL:n koulutusohjaajakurssille tottikseen ja maastolajeihin, mukavaa olisi päästä harrastamaan jotakin ihan ohjatusti jos koira alkaisi kestää käyttökunnossa. Pitääkin varata seuraava fysioterapia, josko tällä kertaa vaikka sieltä löytyisi vähän vähemmän jumeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti