lauantai 10. toukokuuta 2014

Elossa, jotakuinkin

Sain jo nuhteita kun en ole päivittänyt blogia toviin. Meni vähän maku tästäkin hommasta kun käytiin eläinlääkärissä kuvissa, kun koiran kipuilu alkoi taas kastraatiosairasloman päätyttyä. Olat, kyynärät, ranteet, polvet ja selkä kuvattiin. Muut ok mutta 0/0 nuorena tutkitut polvet onkin nyt ihan rikki. Muutoksen alut olisi tosin ollut huomattavissa jo 2v kuvissa, mutta kun polvet tunnustellaan käsin ja kuvista eläinlääkäri tuijotti vain lonkkia, niin eipä niitä kukaan ollut huomannut.

Meillä mennään nyt kuukausi kerrallaan. Saatiin taas saikkua ja nyt kun se on lusittu, voi liikuntaa alkaa hiljalleen aloittamaan ja lisäämään niin että selviää minkä verran koira kestää kipeytymättä. Jos ei kestä kuin tarpeillaan käyttämistä niin pitää jo harkita onko se koiran arvoista elämää..

Laitan röntgenkuvat tänne jossakin vaiheessa niin voi vertailla vuoden aikana tapahtunutta muutosta. Koira on nyt kivuton tai ainakaan se ei vaikuta kipeältä. Shit happens.

4 kommenttia:

 1. No voihan.. p@sk@ :( Miten rikki-rikki, pystyisiköhän olemaan tukihoitojen (Cartrophen tms?) kanssa normielossa kuitenkin? Vähän kauhistuttaa, pitäisi Kira alkaa viemään ja virallisiin, välikuvissahan se sai hyvät arviot, mutta kun ne asiat voi muuttua tosiaan...

  Kaikki tsempit teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se eläinlääkäri nyt lopettamistakaan suositellut, laittoi kortisonipiikit polviin (voi uusia jopa neljästi vuoteen, tiedä sitten miten hyvästä on..) ja sanoi että sairausloman jälkeen voi alkaa lisäämään liikuntaa hiljalleen ja seurata miten koira pystyy liikkumaan kivuitta. Nyt ollaan käyty hurjia 1-1,5 kilometrin kävelyitä ja kunhan vedet lämpiää niin kuntoudutaan uimalla. Ei se liikkuminen hyvääkään ole mutta pitää käydä avaamassa lihasjumeja taas fyssarilla ja seurailla, olisihan se toivottavaa että koira voisi juoksennella rauhallisesti irti vaikka 4-5 kilometrin lenkin jossakin vaiheessa. Itselläänhän sillä ei ole järkeä liikunnan säätelyn kanssa, täysillä pitäisi päästä menemään! Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 2. Mitä teille kuuluu? Toivottavasti hyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, elossa edelleen. Kesä on ollut ulkoilujen suhteen aktiivisempi niin kipulääkkeitäkin on mennyt jatkuvalla syötöllä nyt pari viikkoa, mutta koira on hyvillä mielin eikä ole mennyt ihan jalattomaksi asti. Pitääpä rustailla aiheesta vaikka ihan postaus pitkästä aikaa kun koneelle nyt eksyin :)

   Poista