sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Ensimmäiset rallytokotreenit

Nyt ne se sitten alkoi, rallytokon alkeiskurssi. Järjestävä taho ei ollut entuudestaan tuttu kuin nimeltä, henkilö järjestää monenlaista kurssia eri lajeista. Paikkakin oli vieras mutta onneksi melko lähellä.

Tavoitteet eivät olleet kovin korkealla kun ei moisissa kimppatreeneissä olla ennen käyty Ledin kanssa, mutta mätsärin perusteella olin luottavainen että se ainakin käyttäytyy ihan hyvin.

Ensimmäisen vartin hallissa Ledi oli vähän jännittynyt kaikesta, ja vain laamaili mukana ja nuuskutteli paikkoja. Se myös yritti suunnata ulko-ovelle pari kertaa että pääsisi pois koko paikasta - samaa se teki silloin mätsärissä aluksi. Kokemattomuuden piikkiin.

Vartin jälkeen se sitten vähän rentoutui ja alkoi tekemään hommia vähän paremmin. Kylttejä ei varsinaisesti käyty läpi, vaan muu joukko puuhasteli eri kylteillä itsenäisesti sillä välin kun kouluttaja katsoi perusasentoa ja eteen istumista yhden koirakon kanssa.

Kouluttaja oletti että meillä on pk-tottistausta, koska onhan mulla sakemanni. Juu ei ole, suotta ilmeisesti kerroin koiran taustoja ilmoittautumisen yhteydessä vaikka niitä pyydettiin.

Takaa kiertäen sivulle tulo sujui hyvin pelkällä vihjesanalla, vaikkakin minkäänlaista tulta ja treeni-intoa Ledissä ei ollut jota normaalisti näkee. Vieras ympäristö ottaa veronsa aluksi. Edestä sivulle kiepsahtaminenkin sujui ihan hyvin namilla ohjaten, sille pitää vaan opettaa jokin sana. Eteen tulon opettamista pitää vielä opettaa lisää, koska en ole sitä jatkanut vielä niin pitkälle että se osaisi tulla vaikka sivulta eteen.

Peruuttamiset ja paikallolotkin meni kivasti. Vasta lopussa Ledi alkoi innostua kun se alkoi itse hömpötellä, kun yritin ottaa sivulle kiepsahtamiselle vihjesanaksi "viekkuun" tunki se itsensä jalkojeni väliin istumaan jota olen opettanut pujottelua ja koiratanssia ajatellen sanalla "piiloon". Sitten sillä olikin kivempaa kun se sai sitä tehdä, en tiedä miksi siitä se on niin kivaa. Pääasia että koiralle jäi paikasta ja treeneistä hyvä mieli, josko jossain vaiheessa eka varttikin saataisiin hyötykäyttöön laamailin sijaan.

Ruokapalkkakin toimi ihan kohtuullisesti, ehkäpä tästä vielä jotain tulee. :)

1 kommentti: