maanantai 7. marraskuuta 2011

Ledini on rikki

Käytiin perjantaina eläinlääkärissä ontumatutkimuksessa, kun ontuminen yhtäkkiä meni pahemmaksi. Ei siis voinut enää laittaa normaalien kasvukipujen piikkiin joilla minua oltiin aiemmin rauhoiteltu ettei olisi syytä huolestua. Lääkäri kirjasi seuraavaa:

Ledin ontuman syyksi selvisi oikean etujalan kyynärnivelrikkomuutokset. Irtopalaa ei todettu. Annamme koiralle 3 viikon tulehduskipulääkityksen ja pidetään koiraa rajoitetulla liikunnalla. Lisäksi ravintolisänä Arthroflex valmiste ja aikuisen perusruoka tai Hill's j/d. Kontrolliröntgenkuvaus viimeistään virallisten kyynärkuvien aikaan.
 
Muutoksia oli myös vasemmassa kyynärässä, joskin ne oli pienempiä. Molemmat kyynärnivelet löysät. Seuraavat kuukaudet näyttää mitä kasvukauden lopulla tapahtuu ja muuttuuko mikään ravintolisän ja nivelruoan ansiosta. Aiempi jalan oireilu ei ole vaikuttanut koiran mielialaan mitenkään, nytkin on oma iloinen itsensä. Itse tottakai miettii että rikkoiko se pentuna itsensä juostessaan päin puuta tai olenko itse aiheuttanut sen väärällä ruokinnalla. Itsesyytökset on melko kovia mutta myöhäistäpä menneitä tietysti on murehtia, nyt koetetaan pelastaa mitä pelastettavissa on. Eläinlääkärin mukaan voi olla perinnöllistä tai tapaturmaperäistä. Tässä vielä jonkinlaiset otokset röntgenkuvista, sitten kontrollikuvissa kuvataan koko koira ja päätetään jatkosta sen perusteella. Klikkaamalla suurenee, alimpana verokkina jonkun toisen koiran terveet kyynärät.Oikeaa kinttua kuvasivat enemmän.
Vasen

..ja jonkun toisen koiran terveet kyynärät:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti