keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ei niin pahasti rikki

Tänään kävimme virallisissa luustokuvissa Jynkässä. Myös polvet tarkistettiin, ne sentään sai kehuja että olisipa pikkukoirillakin joilla polvitutkimus on pakollinen näin hyvät polvet. Ne siis 0/0.

Lonkkamaljat näyttävät kuvissakin vähän matalille ja lonkat ovat eriparia. Nämä luultavasti tulevan takaisin jotain B:n ja C:n väliltä, toinen saattaa olla jopa A. Olen tyytyväinen etteivät ole huonommat kuten pelkäsin, sillä Ledin yhdellä siskolla on C/D - toisaalta toisella siskolla A/A. Muita ei ole vielä kuvattukaan. Kuvat saa suuremmiksi niitä klikkaamalla.

 

Kyynärät eivät olleet puhtaat kuten oli jo melko ilmeistä. Edelleenkin oikea on huonompi kuin vasen, mutta vasenkaan ei ole aivan puhdas (tai kuvan perusteella tiiviskään, oma huomio). Irtopaloja ei ole mutta oikeassa kyynärässä on nivelkuopan keskelle on muodostunut pieni särmä joka saattaa alkaa hinkuttamaan, samoin molemmat reunat. Suositteli jatkamaan nivelvalmisteen (lisäravinne) syöttämistä, jos koira joskus kipuilee raskaamman liikunnan jälkeen niin sille annetaan tulehduskipulääkettä kertaluontoisesti. Jos kipuilu jatkuu pidempään niin aletaan piikittämään taas Cartrophenia kuuriluontoisesti. Kotikoirana ei pitäisi kuitenkaan rajoittaa elämää, normaaleja lenkkejä voi tehdä eikä tarvitse varoa mitenkään erityisesti. Agility, A-asteet ja hyppyesteet nyt on vähän nou-nou, kun yleensä sen vauhdin kanssa ei ole järkeä eikä koiralla luontaista varovaisuutta.


Selkä oli normaali, ei merkkejä spondyloosista tai muustakaan poikkeavasta.


Sitten vaan odotellaan millä tuloksella kuvat tulevat takaisin Kennelliitosta!

P.S. koira haisee kuulemma siksi koska se on likainen :D eläinlääkäri kehoitti pesemään Fairylla että härski rasva irtoaa. Ja minä kun olen koettanut mahdollisimman miedolla pestä aina koirat, mutta hyvä ettei johtunut mistään vakavemmasta. Vähän nolotti. Ei Tuikku haise tai ole rasvainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti