maanantai 22. helmikuuta 2016

Häääh, koirakylpylä Kuopiossa?

Niin sitä vaan jää paitsi kaikesta mitä koirapiireissä tapahtuu, kun ei omaa koiraa ole. Kuopioon on avattu lokakuussa koirakylpylä, enkä tiennyt mitään! Ledin kanssahan etsin kuntoutusta varten aikoinaan lähintä, joka silloin taisi olla reilun 200 kilometrin päässä. Tuolla Aaltotassussa näköjään treenaavat myös vesipelastusta talvikaudella, mikä on kyllä mainio oivallus treenikauden pidentämiseen.

Olen käynyt nyt osallistumassa pariin pelastuskoiratreeniin, ja on kyllä ilahduttavaa miten hyvin on otettu mukaan porukkaan vaikka ajatus vähän pöljältä tuntuikin - mennä nyt treeneihin ilman koiraa. Nyt on kuitenkin tulossa jo haun maalimieskoulutusta ja pitää alkaa harjoittelemaan myös niitä nimenomaisia apuohjaajan tehtäviä etsinnöissä etsijäkoirakon mukana. Suunnistustaitoja on tarkoitus alkaa harjoittamaan enemmänkin kunhan lumet sulaa, jotenkin koulussa ei tuo suunnistus maistunut. Apuohjaajan tehtävistä voisinkin kirjoitella oman postauksensa jossakin vaiheessa, siellä on paljon kaikenlaista joita minäkään en etukäteen tiennyt - ei ole ihan vaan perässä kävelemistä ja lintubongailua!

Kovasti on myös puhetta ollut seuraavan oman koiran rodusta. Riippuen keskusteluseurasta, vaihtoehtoina on ollut ainakin saksanpaimenkoira, lapinporokoira, malinois, hollanninpaimenkoira, kelpie, riiseni ja bordercollie. Kattotaan mitä matkaan joskus 2016 - 2017 tarttuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti