tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pelastusliivit testissä

Koska Ledi on vieläkin hoidossa, sai Iisi olla koekaniinina pelastusliivien testauksessa. Niitähän ei siis ole käytetty niin en tiedä miten hyvin ne soveltuu varsinaisesti uimiseen kellumisen sijaan. Vesi oli kovinkin lämmintä niin oli ihan mukava itsensäkin lillutella lammessa.

Ensin tehtiin pari koeuintia kepin perässä, liviit hidastaa jonkun verran mutta myös parantaa uintiasentoa nostamalla peräpäätä ylemmäs. Kokeilin myös ilman liivejä ja Iisi meinasi uida takamus melko syvällä. Tokihan takapään lihakset vahvistuvat kesän mittaan kun tulee enemmän uitua, mutta ihan hyvä harjoitella aluksi rauhallisemmin eikä tarvitse reuhtoa kestääkseen pinnalla.

Vähän isothan nuo liivit on kun ne on tarkoitettu Ledin kokoiselle koiralle tai suuremmalle (olikohan 60 kiloon saakka), mutta remmit eivät kuitenkaan hankaa nivusia.


Testien jälkeen lähdin itsekin uimaan, tarkoituksena opettaa Iisi uimaan edes käsivarren mitan päässä itsestäni. Yhtään naarmua en saanut! Muutaman kerran joutui käskemään edemmäs ja tönäisemään kädellä. Ilman liivejä jos Iisiä tönii niin se hätääntyy ja ui päälle. Se tekee sitä kyllä vaikkei tönisikään, koska haluaa olla lähellä. Ei kovin turvallista siis. Tietenkään yhteisiä uinteja ei kukaan videoinut mutta ehkä Ledin kanssa polskutteluista saa videota myöhemmin kesällä.

Kun oltiin uiskenneltu riittävästi ympäri lampea, istuskeltiin vielä kuivattelemaan aurinkoon. Iisi tosin jaksoi vielä olla puuhakas ja kaivoi kiviä pohjasta. Siinä vaiheessa kun kaivoin kameravehkeet esille oli Iisi kaivanut raivokkaasti jo vartin verran, joten tässä vielä laimea lopetus kyseisestä puuhasta.


Kaiken kaikkiaan Iisi oli todella hienosti. Rannassa oli muitakin ihmisiä aurinkoa ottamassa ja uimassa, sekä siinä kävi lukuisia muitakin koiria kastautumassa, mutta eipä Iisi niistä ollut moksiskaan. Ei siis oltu virallisella uimarannalla jos joku niin erehtyi luulemaan, en nyt ihan tauno ole.

ps. Tuikun laihdutuskuuri on kuulemma alkanut tuottaa tulosta! Lisätietoa asiasta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti