tiistai 16. heinäkuuta 2013

Uudistunut lemmikkivaunu

Viimeksi kun matkustin junalla niin jo paikkaa varatessa ihmettelin että mitenkäs nämä penkit nyt näin hassusti on aseteltu, kuvan perusteella näyttäisi että ne ovat seinustoilla niin että kaikki katsovat toisiaan. "Salonki". Näytti aika epäkäytännölliseltä, kun yleensä sitä koirien kanssa matkustaessa haluaisi omaa tilaa ja omaa rauhaa. Ehkä suunnittelija ajatteli että lemmikit voivat kivasti leikkiä matkan ajan keskenään lattialla, kun penkit ovat reunoilla?


Noh. Uudistusta oli tosiaan tapahtunut, osan vaunusta vei tuo lasiseinällä erotettu käytävä. Se nyt on ihan kiva asia, rauhoittaa vaunua kun sen keskeltä ei enää kuljeta läpi. Vajaan metrin se kuitenkin syö tilaa ja pusertaa lemmikit omistajineen pienempään tilaan.

Matkatavaroille oli lyhyet hyllyt vain kummassakin päädyssä, jostain syystä ei laisinkaan pitkällä sivulla eli matkatavaratkin pitäisi säilyttää lattialla. Lisäksi vaunun keskellä on avoin "kaappi" ripustettaville vaatteille(?!) ja kenkähylly(?!). Laskeskelin että vaunussa on 12 paikkaa, mutta tällaisella järjestelyllä siihen saa maksimissaan kuusi koiraa jos ne vaan pystyvät olemaan lähekkäin. Toki porokoirasta pienemmät koirat voi työntää penkin alle, jos ne siellä vaan suostuvat kyyhöttämään matkan. Tilavimmat kaksi paikkaa olisivat lasiseinustalla, mutta koska lemmikkiosioon on tehty kaksi ovea kulkemista helpottamaan niin ei sitä koiraa ovenkaan edessä voi jatkuvasti pitää. Ihan kiva ajatus tehdä lemmikkivaunua viihtyisämmäksi, mutta kyllä vähän tuntuu siltä että nyt on vaunun suunnitellut joku joka ei koskaan lemmikkien kanssa matkusta.

Sikäli ei haitannut kun tällä kertaa olimme ainoat matkustajat, hyvin mahtui Ledikin olemaan.Seuraavaksi tulossa vesipelastustarinaa kunhan saan videot koneelle!

3 kommenttia:

 1. http://koirienkujeita.blogspot.com/2013/09/haastetehtava.html

  Teille on haaste :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on koiruuden kanssa edessä 12h junamatka Hämeenlinnasta Kolariin. Kovasti mietin vieläkin, uskaltaisinko lähteä tälläiseen vaunuun vai otanko sen oman hytin. Hintaeroa näillä on n. 150e.
  Hirvittää, jos tuollaiseen vaunuun änkee monta koiraa (tai muita eläimiä), ja tosiaan vielä matkatavarat. Itselläni ainakin tulee olemaan sellainen vedettävä iso lentolaukku.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu myös paljon miten oma koira suhtautuu toisiin, voiko olla huoletta vai pitääkö pitää silmällä. Jos haluaa rentoutua niin hytti on varmasti parempi ratkaisu ettei ole aivan raato junareissun jäljiltä. :)

   Poista