lauantai 17. syyskuuta 2011

Pyörää ja noutokapulaa

Ajattelin nyt vihdoin soitaltaa sakemannitottikseen mutta sielläpä näköjään meneekin jotain uusiksi kun ei enää yhteystietoja ole saatavilla. Noh, odotellaan.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa pyöräilemässä sekä Ledin että Iisin kanssa (Tuike on edelleenkin lenkkilainassa, saan sen ehkä ensi viikolla takaisin?). On se helppoa kun on jonkun toisen hyvin kouluttama koira mukana, Iisi sijoittui ilman erillistä käskyä juoksemaan pyörän rinnalla. Ledi täytyi ottaa aluksi hihnaan siksi että sen sai nostettua tarvittaessa raville siitä. Kyllä muuten kulkee se koira kun saa oikean pykälän silmään, jo ravillakin. Vaan niinhän se on hevosillakin että kehnompikin luuska osaa kovaa kaahottaa mutta hallitusti hiljaa ravaaminen itsensä kantaen onkin jo vaikeampaa. Hyvin se kuitenkin alkoi sujua rauhallisemmassakin tahdissa ja irti. Keksin samalla uuden extremelajin, pyöräily pimeässä valottomalla pyörällä pururadalla kahden koiran kanssa. Kannattaa kokeilla. Tässäpä osa meidän syysvarustuksesta ettei ihan helposti auton alle jäätäisi, vielä pitäisi Iisille ja Tuikulle saaada heijastinliivit kun jälkimmäinen hävitti omansa metsään jäniksen perään lähdettyään.

Inspiroiduin eläinkaupassa käydessäni (taas kerran: kolme koiraa syö ihan jumalattomasti!! Tuikulla yksi 15 kg ruokasäkki kesti kevyesti 3 kk..) ostamaan myös elämäni ensimmäisen noutokapulan. Nyt sitten tarkoitus olisi opettaa Ledille nouto pitämisen kautta. Tuikulla ja Iisillä on hyvä harjoitella ensin kun niissä ei ole enää mitään menetettävää ;) Iisikin PK-noudon kuulemma osaa, mutta kukapa siltä osaa vaatia kun tiedä edes mille sanalle se on opetettu. Sama aloittaa alusta senkin kanssa ja katsoa onnistuuko edes 1/3 yrityksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti