torstai 8. syyskuuta 2011

Syyskuun kuulumisia

Huippu-uutisia! Meillä on ollut sohva jo viikon ja se on vieläkin ehjä! Nyt lienee syytä koputtaa puuta. Ledi tuntuu muutenkin asettuneen uuteen kotiin, ei ole hajottanut vähään aikaan ainakaan mitään kovin arvokasta. Ovet se toki aukoo yksin ollessaan mutta ei tunnu tekevän mitään kovin hölmöä. Sisäsiisteyskin on palannut mieleen jopa siinä määrin ettei se herätä aamuisin pissalle vaan malttaa odottaa siihen että muut herää omia aikojaan.

Tuikulle sen sijaan tuntuu olevan vaikeampaa sopeutua yhteiseloon toisen nartun kanssa ja uuden asunnon ihmeellisyyksiin (ei tässä kyllä mitään ihmeellistä ole ja onhan se ennenkin muuttanut). Se haukkuu paljon ja sitä ei meinaa saada hiljaiseksi, ja vaikka se tietää ettei saa haukkua niin silti sen vaan on pakko. Tuo on inhaa siksi että Ledi toki yhtyy siihen niiden ollessa keskenään sisällä.. nyt Tuikku onkin taas lenkkilainassa kaverilla niin voin viikon verran keskittyä Ledin koulutukseen ja miettiä mitä Tuikun kanssa teen. Sen haukkuminen ilmeisestikin johtuu jonkin sortin stressistä tai epävarmuudesta, ulkona se meinaa olla ihan mahdoton toisia koiria kohdatessa. Toisaalta kun on kaksi kättä ja kaksi koiraa niin se on välillä tekemätön paikka saada molempia ruotuun jos ehtivät aloittaa, yhtä kun komennat niin toinen perseilee. Ei kovin rentouttavaa. Kumpikin yksinään käyttäytyy hienosti, ja Tuikkukin on treenikentällä oma hienotaitava itsensä (liikkeestä maahanmenot sun muut toimi vaikkei olla treenattu sen kanssa sitten... hmm.. kevään?). Pitäisi kaiketi sitten repiä aikaa lenkkeillä ja treenata kummankin kanssa erikseen jonkin aikaa.

Ledin aivojen virkistämiseksi olen alkanut opettaa sille esineruutua, kymmenisen pientä harjoitusta ollaan tehty ja tänään tein yhden helpon vieraalla esineellä (löysin lenkkipolun varresta räihnäisen kengän) jonka se alkuihmettelyn jälkeen toi ihan hienosti ("Täällä on esine, mutta se ei ole meidän, mitä tälle pitäisi tehdä?"). Pitäisi virkistäytyä kehittelemään koirille taas kunnon namit, Ledillekin sellainen varmaankin löytyisi mutta sille pallot, patukat ja kepit taitaa olla se ykkösjuttu jonka eteen se on valmis työskentelemään. Viimeisen esineen vein ensimmäistä kertaa n. 50 metrin päähän, vaan sieltäkin se sen toi hienosti epäröimättä ja vaihtoi ränsistyneeseen patukkaan : )

Eilen tavattiin myös jättikokoinen nöffiuros. Ledi on ilmeisesti tottunut olemaan aina se isompi koira kun sitä niin jännitti leppoisan herran tapaaminen, vaan alkuihmetyksen jälkeen nuuhkivat toisiaan kohteliaan kiinnostuneena. Samalla reissulla Ledi muuten jäi ensimmäistä kertaa yksin kaupan ulkopuolelle odottamaan, vähän jännitti miten käy ja juoksinkin kaupan läpi pikapikaa kassalle ja takaisin ulos. Herrahan maata pötkötteli asfaltilla kaikessa rauhassa! Taitaa olla tosiaan Tuikku aina se joka keksii jotain pöljää ja vetää Ledin juttuihinsa mukaan.. joten Tuikulle tiedossa extrahuomiota ja treeniä että loppuu se hölmöily! Helpostihan se kiltti pikkukoira jää vähemmälle huomiolle toheltavan teinipennun rinnalla joten kun käyttäydyn huonosti = saan huomiota. Toivottavasti ei ole oikeasti tuota keksinyt! Toisaalta silloinhan asia olisi helppo korjata. Saapa nähdä!

Viikonloppuna Ledille on tiedossa metsästysreissu. Laukausvarma sen pitäisi olla mutta pelataan nyt varman päälle ettei pääse säikähtämään. Kerta on ensimmäinen sekä koiralle että omistajalle, tiedä vaikka Ledistä tulisi vedestä noutava lintukoira ;)

ps. se TOKO1 materiaali osoittautuikin ihan sudeksi, ei siinä mitään kurssiohjelmaa ollut. Pitää kehitellä oma ohjelma.

pps. meinasin huomenna soitella taas SPL Kuopion tottisimmeisellä joko vihdoin pääsisi treeneihin mukaan. Ekan kerranhan soitin jo ennen kuin Ledi oli edes kotona..

pps. käytiin katsomassa saksanpaimenkoirien suojelun SM-kisat Leppävirralla. Aika sympaattisiakin oli osa suorituksista ja koko tapahtuma oli kovin rento, yllätyin positiivisesti. Puolet yleisöstä taisi kyllä olla vähän päissään. Paljon koiria ja pentukoiria, siltikään räyhäämistä tai muuta louskuttamista ei juuri ilmennyt. Tuollaisiin tapahtumiin uskaltaa jatkossakin mennä!

ppps. päivitin Ledinkin bannerikuvaan, joskin on luvattoman huonoa kuvanmuokkausta. Kun olisi parempi kamera niin ehkä molemmista koirista saisi tarpeeksi terävät kuvat.. parempi tulloo joskus, tahi sitten on tulemati.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti