tiistai 19. marraskuuta 2013

Vesipelastusvideot

Tässäpä vihdoin viimein kesän vesipelastuskurssin videomateriaalia!

Kaiken kaikkiaanhan vepen alkeiskurssi tuntui olevan Ledille lastenleikkiä. Se innostui tehtävistä todella hyvin, mutta vuoroaan odotellessa malttoi odottella nätisti enimmän aikaa. Välillä kuumui sen verran että piti viedä kauemmas kävelylle ettei se käynyt kommentoimaan toisten suorituksia.

Hankaluuksiahan vepessä voi tulla ainakin siinä, ettei koira uskalla hypätä veneestä, ei halua tarttua esineisiin, ei uskalla irtautua omistajastaan tai vaikka pelkää perässä tulevaa kumivenettä. Ledille vaikein osa-alue oli esineen vieminen rannalta kumiveneeseen, sitä voidaankin hyvin harjoitella talvi maalla ja ensi kesänä jatkaa harjoituksia vedessä jos vielä siltä tuntuu. Alla Ledin taidonnäytteitä yhdeltä kurssikerralta, olkaatten hyvät!

Veneestä hypyssä koiran on tarkoitus uida omistajan luo poijujen välistä. Lediä on hetsattu patukalla ennen veneeseen viemistä ja sitä pidetään pannasta kiinni ettei se pääse karkaamaan, jonka vuoksi se haukkuu veneessä - laskekaa minut takaisin leikkimään! Omistaja voi vaikuttaa koiran rantautumispaikkaan omalla asemoitumisellaan, itse huomasin seivoani vähän väärässä kohti ja korjasin paikkaa niin että Ledi uisi varmemmin poijujen välistä. Kokeessahan tästä menisi pisteitä.


Sitten treeneissä harjoiteltiin ensimmäistä kertaa hukkuvan pelastamista. Tällä kertaa hukkuva leikittää koiraa ja ottaa patukan/dummyn mukaansa jotta koira voi tarttua siihen ja vetää hukkuvan poijujen väliin. Koiran on odotettava lähtölupaa kuivalla maalla. Ledi oli sikahyvä!


Toinen hukkuvan pelastus tehtiin vähän pidemmällä matkalla.


Kuvissa ei näykään että muut koirat odottavat vuoroaan ihan tuossa muutaman metrin päässä kuvaajan takana, mutta eipä Ledillä ollut mitään mielenkiintoa lähteä sinne rallattelemaan kun se oli Töissä. Veneen hakemisesta ei ole videota kun sitä ei tuolla kerralla harjoiteltu, mutta käytännössä koiraa leikitetään rannalla vedeen köydellä, koira otetaan kiinni, vene soudetaan järvelle ja koira käy hakemassa köyden (ja sen perässä tulevan veneen) rantaan poijujen välistä. Ledi kun muutenkin tykkää repiä ja raahata painavia asioita niin veneen vetäminen oli siitä Kaikista Parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti