keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Jalkapalloleikkejä

Hui, melkoinen myräkkä oli iltalenkillä! Tuuliainen pöllytti lunta ympäriinsä niin että heikoimmat ilmeisesti jäivät suosiolla kotiin, kun tiet olivat tyhjillään. Onni on tuulenpitävä hupullinen takki ja säänkestävä koira! Lähdin Ledin kanssa kohti koirapuistoa ja olipahan koira muuten puuhakas! Häntä huiskuten puuhasteli kaikenlaista ja juostiin puistoon leikkien niin että sain taas ihan kunnolla nauraa Ledin keksinnöille. Palkkasin sen seuraamisesta riekuttamalla hihnalla, mutta se lähtikin juoksemaan täysillä karkuun hihna suussaan ja minä toisessa päässä kiinni! Oli varmasti melkoisen pitkä askel sekä koiralla että perässä tulevalla omistajalla, ja nauroin niin etten saanut sitä ensin edes pyydettyä hidastamaan. Olisin toki voinut laskea hihnasta irti, mutta mitäs hauskaa siinä enää olisi ollut :)

Puistosta löytyi Iisin sinne viimeksi kantama jalkapallo jota piilottelin Ledille sekä hankeen että puihin. Se sai sen hankalista ja korkeistakin paikoista ongittua takaisin itselleen. Otettiin myös haukkutreeniä, sillä alkaa olla jo aika hyvä ja tasainen haukku mutta kestoa pitäisi vielä saada pidennettyä. Se jopa hypähteli pari kertaa etuosallaan kuten maalimiestä haukkuvat suojelukoirat kun niin kovasti pallon halusi saada. Erona Tuikkuun Ledi myös lopettaa haukkumisen kun sille sanoo että riittää. Kokeilin kasvattaa myös itsehillintää pyytämällä koiran sivulle ja tönäisemällä jalalla palloa (ei, potkaisemisesta ei voi vielä puhua). Pitäisi olla hihna varmistamassa että ei nytkähdä eteenpäin jos on käsketty odottaa, mutta siitä se lähti sujumaa.Vielä pari lyhyttä seuruuta, maahanmenoa ja sivulletuloa niin jatkettiin matkaa kun ei puistoon muita tulijoita näkynyt.

Iisi ja Ledi tammikuussa
Paluumatkalla jatkettiin itsehillintäharjoituksia niin, että potkiskelin palloa eteenpäin ja Ledi ei saanut ottaa sitä ennen kuin vasta luvan kanssa. Ledi ei tämän vuoksi ehtinyt toisten koirien ohituksissa juuri edes vilkaista muita kuin palloa, ja hyvin se lopulta malttoi kulkea vierellä vapaasti palloa kyttäämässä, mutta koskematta siihen.

Kotona iltaruualla Iisi taas näytti parastaan kun laskin poikkeuksellisesti Ledin ensin syömään ja otin Iisin sivulle - maahan - istu - maahan - istu - maahan - vapaa -sarjan. Ilman sopivaa motivaatiota kun se ei todellakaan tee tai tekee sinne päin, mutta nyt hätä siitä että Ledi ehtii syödä omansa JA Iisin ruuat oli ilmeisesti sen verran kova että se teki nappisuorituksen kerralla. Hyvä Iisi! Ne Ledin keppitreenit saa odottaa viikonloppuun että olisi vähän valoisampaa ulkona, josko siitä vaikka videomateriaaliakin pitkästä aikaa ottaisi. Selailin tuossa valokuvia koneelta ja vastaan tuli laatukuvia Ledistä. Se kun on niin hellyyttävä hömppä että sille voi tehdä mitä vain ja se vaan nauttii huomiosta. Siispä tässä teille Ledi Uljas Sukkakuono, joka ei edes koettanut ottaa tuota pois, koska sehän oli sen mielestä vain sen suussa.


"Dänne nyt sidä naggia!"
Ps. pyysin siskoa kysymään paljonko Savonlinnan Tuhatjalan joukkosilmätarkastus maksaa, jos olisi käyttänyt Tuikun uusintatarkastuksessa kun viimeksi silmät katsottiin nelivuotiaana. Melko sikamainen hinta, 75 € joukkotarkastuksessa? Jää käymättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti