tiistai 15. heinäkuuta 2014

Luonnetestin jälkipyykki

Eilen olin aika puhki niin en jaksanut kovin syvällistä analyysia testistä tehdä, mutta pari asiaa ajattelin vielä kirjoitella aiheesta.

Tykkäsin siitä miten testin aikana Ledi useammankin kerran kääntyi puoleeni kysymään kuinka tilanteessa tulisi toimia, esimerkiksi puolustushalua testatessa. Jos noita terveydellisiä syitä ei olisi ollut hoputtamassa, olisin odottanut nelivuotiaaksi tuon testaamisen koska tiedän että se ei ole vielä kypsä aikuinen ja tarvitsee aika paljon tukeani. Arjessa tuo piirre on varsin miellyttävä, koska toiminnastaan saamansa palautteen seuraksena tietty käytös vahvistuu tai se muuttaa käytöstään toivottuun suuntaan. Sikäli se on rehti koira että jos jokin käytös on törppöä ja kerron sen, se ymmärtää yskän ja lopettaa. Ledi on myös paljon mustavalkoisempi kuin Tuikku, Ledin kohdalla todella pätee lause "mikä on kerran sallittua on aina sallittua"!

Koiranettiä selatessani yllätyin myös siitä miten vähän tämän vuoden testatuissa sakuissa on yli 200p saaneita. Kauhean syväluotaavaa tutkimusta en ole vielä tehnyt mistä osa-alueista ne pisteet on tullut, mutta alle kymmenen niitä koiria oli. Luulin että sellaisen pitää olla joku superkoira, mutta kiva että nyt on jotain vertailupohjaa. Hermorakenteellahan on suurin kerroin pisteenlaskussa, ja sitä itsekin arvostan koirassa. Toimintakyky on toinen jos koiran kanssa mielii harrastaa, Tuikkuhan ei aina ihan kykene, eikä tarvitsekaan. Se on täydellinen juuri sellaisena kuin se on.

Hirveä treeni-into iski kun kävin eilen vielä testin jälkeen kuvaamassa naapurin bc:n agitreenit. Itseä houkuttaisi treenata vihdoin siihen BH-kokeeseen, jos ottaisi pieniä paloja sieltä täältä niin ettei koira rasitu? Esimerkiksi opettaa eteen tulo ja harjoitella paikallaoloa häiriön alla. Jos terveys kestää niin sitten harjoittelisi pidempiä pätkiä ja kävisi kokeessa. Joensuussa olisi lokakuussa koe mutta ei kai meillä niin kiire ole.. Koiran ehdoilla.

Nyt lähdetään tekemään testilenkki että kestääkö kroppa. Ainakaan luonnetestin jälkeen koira ei ilokseni ollut kipeä, vaikka siinä vähän sinkoilua ja rempomista tuli. Katsellaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti