tiistai 26. elokuuta 2014

Hevoskuuri antibiootteja!

Tuikku parka! Lauantaina huomattu hotspot-häntä oli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ottanut hurjan käänteen pahempaan ja siskolla oli edessä eläinlääkärireissu. Häntä oli turvonnut pahasti ja oli selvästi kipeä, Tuikku kuulemma kulkee vinossa ja lähinnä singahtelee paikasta toiseen tai heittäytyy istualleen. Sitä se tosin alkoi tehdä heti karvojen ajelun jälkeen lauantaina, tuntuu varmasti oudolta kun on tottunut paksuun turkkiin ja yhtäkkiä syystuuli vihmoo hanuria. Villahousuja en enää ehtinyt saksia siistimpään kuntoon joten koira näyttää vähän puimurin alle jääneeltä muutenkin.

Eläinlääkäri oli jopa ehdottanut hännän kuvaamista jos turvotus ei ala laskea kahdella eri antibiootilla ja kortisonivoiteella, epäili että siihen olisi voinut sattua jokin - hännässä ei kuitenkaan näy mitään jälkiä eikä se sinällään vaikuta aralta kuin hotspotin kohdalta. 10 päivän kuuri mömmöjä, jonka jälkeen tilanne katsotaan uudelleen jos oikein muistan. Toivottavasti paranee!

Sikäli olin yllättynyt että hotspotiin määrättiin puhdistus, kuivaus ja Fucidermillä voitelu. Luulisi että silloin iho nimenomaan ei pääse olemaan kuiva ja paranemaan kun siinä on geelimäinen voide koko ajan päällä, mutta kaipa eläinlääkäri tietää paremmin.
Kaulurin kanssa Ledin ja Tuikun erot korostuvat hyvin: Ledi työntää päänsä kauluriin innoissaan ja kauluri ei hidasta menoa vaikka sen kanssa törmäilisikin ympäriinsä (mikä on äärimmäisen kivuliasta kun se törmäilee myös jalkoihin täysillä). Tuikku sen sijaan jäätyy aika täysin, koska eihän ämpäri päässä voi liikkua tai juuri hengittääkään. Jos kauluri tökkää ovenpieleen, on ainoa looginen johtopäätös että oviaukosta ei mahdu kulkemaan laisinkaan ja on parasta luovuttaa heti. Reppana :)
Ledi jolkottelee perjantaihin saakka maalla jonka jälkeen palaa kaupunkielämään. Mietin kävisinkö sen kanssa parin tunnin ohituskurssilla kun näytti maksavan vaan 15€, ei niin että olisi ongelmia vaan että saisi hyvää kokemusta koiraporukassa treenaamisesta. Pitää alkaa polttelemaan TYKY-seteleitä hallin vuokraukseen niin päästään vähän tästä metsäläisyydestä eroon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti