sunnuntai 24. elokuuta 2014

Lomat lusittu!

Kahden viikon lomapätkä takana ja kaikenlaista tuli tehtyä koiran kanssa ja ilman. Ledi oli ensimmäisen viikon ilahduttavan hyvässä kunnossa, mutta pitkä viikonloppu maalla Tuikun kaverina oli vetänyt selkää taas jumiin ja kuormittanut polvia, niin se pääsi taas kipulääkekuurille.

Maalla se aina ottaa roolin kaksivuotiaan kummipojan parhaana kaverina ja kulkee ulkona pojan vierellä kaikkialle, ja on mukana leikeissä parhaansa mukaan. Kuuntelee puheen pulputusta, pitää seuraa hiekkalaatikolla ja noutaa metrin päähän heitetyt kepit, ja luovuttaa ne myös takaisin. Kummipoika onkin ainoa joka saa heitellä keppiä Ledille, kun ei kovin kauas sitä jaksa singota :) myöskin mansikat ja karviaiset häviävät kuin itsestään, ihmislapsi syö oman osuutensa, Tuikku puoleen metriin saakka ja Ledi - vaikka kiven päällä keikkuen - loput. Sain sentään keskeltä pensasta vielä vähän kerättyä mehuksikin. Sain salakuvattua marjavarkaan keittiön ikkunasta!

Käytiin Tuikun lisäksi kyläilemässä myös äidin ja hänen isovillakoiransa luona ja Joensuussa tapaamassa mitteli- ja buhundipoikia. Poikien kaverina asuu iso (kai ne kaikki on isoja :D) bullmastiffi jonka nähdessään Ledi teki pihan portilla U-käännöksen että kiitti mutta ei kiitti. Se on kuitenkin varsin lauhkea vanhempi narttu niin Ledikin uskalsi sitten sen kotipihalle tulla, eikä talossa sisällä enää arastellut vaikka selvästi kunnioittikin sitä.

Mökkeiltiin myös pari päivää saaressa ja Ledi sai uida siellä niin paljon kun huvitti. Kun en jaksanut enää uida sen kanssa, laitoin sille pelastusliivit päälle että lillutelkoon niissä miten tykkää, ei ainakaan hukkua voi vaikka kramppi tulisikin. Nyt tosin olen huolehtinut että koira myös kuivuu välillä, ettei hotspot pääse uusiutumaan. Ledi oli mökkireissulla myös ensimmäistä kertaa moottoriveneessä, ja alun ihmettelypyörimisen jälkeen istui hyvin paikoillaan katselemassa maisemia. Virvelöimään aitä ei voi ottaa mukaan, kun se kiihtyy veteen molskahtelevista uistimista liikaa eikä ymmärrä miksei saa hypätä perään - jonkunhan ne uistimet on noudettava! Tämä on täysin omaa laiskuuttani kun en jaksanut alkaa opettamaan että virvelöinti on ihan ok juttu eikä vaadi koiralta toimenpiteitä. Laiturilta sen vielä joten kuten kesti, ja nuotiolla se oli visusti vahtimassa ettei kalat vaan pala karrelle.

Hotspotista puheenollen, sellainen on vuorostaan Tuikulla samassa kohdassa hännän alla kuin neljä vuotta sitten. Pääsin siis parturoimaan Tuikunkin häntä- ja perskarvat, puhdistus- ja kuivausoperaatiot jäivät siskon vastuulle kun Tuikku siellä asustelee. Toivottavasti parantuu hyvin, aika iso alue punoitti jo. Aika härskin näköinen siitä Tuikun hännästä tuli, mutta pääasia että ilma kiertää ja iho paranee.

Tuikun anaalirauhaset ovat myös oireilleet pitkin kesää säännöllisen liikunnan vähyyden vuoksi. Nyt sitäkin on määrätty ei niinkään kuuriluontoisesti vaan jatkuvana hoitomuotona :) jos toinen anaalirauhanen ei tyhjene alkuviikosta, pitää sitä käydä näyttämässä eläinlääkärissä ettei pääse muodostumaan tulehdusta tai ettei rauhanen jopa puhkea ihon läpi jossakin vaiheessa.

Olen muuten pidemmän aikaa tuskastellut Bloggerin käytön vaikeutta mobiilisti. Selaimella pystyy suhteellisen vaivattomasti kirjoittamaan juttuja, mutta kuvia ei saa lisättyä laisinkaan. Bloggerin apsi iPadille taasen ei käyttäjäkommenttien mukaan toimi enää laisinkaan ja sen kehittäminen ilmeisesti on lopetettu. Tänään kuitenkin törmäsin sattumalta apsiin nimeltä Blogsy, jolla tätä postausta kirjoittelen. Vaikuttaa ainakin ihan hyvältä, jännä nähdä miltä valmis juttu näyttää.

Loppuun vielä kuva nerokkaasta parvekesuunnittelusta, joka huomioi myös nokkaeläimet. Nuuh!

 

 

2 kommenttia:

  1. Mukava blogi :D Osaat kirjoittaa hyvin ja koirista on aina kiva luakea! Löysin kuvahaun kautta^^' Seurailen, jos ei haittaa(?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Uusia lukijoita on aina mukavaa saada, tervetuloa :)

      Poista