sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hotspot-hautomo

Voihan räkämälli! Ledillä oli pari viikkoa sitten tassuissa äreästi punottavat varpaidenvälit, joita käytin näyttämässä eläinlääkärissäkin kun minun silmään näytti että yltäisi kynnen alle saakka ja koira niitä nuoleskeli jatkuvasti. Mitään vierasesinettäkään ei kuitenkaan löytynyt, joten hoito-ohjeeksi tuli desinfioida varpaanvälit kahdesti päivässö ja levittää niihin Fuciderm-voidetta. Ja tietenkään koira ei saa nuolla tassujaan. Tassut saatiinkin melko hyvään kuntoon, nyt punotusta on ollut enää yhdessä tassussa.

Mutta sitten. Aiemmin viikolla ulkoilessa Ledi käännähti muutaman kerran eri päivinä "katsomaan" kupeitaan, samalla lailla kun jos sinne pistäisi joko hyönteinen tai kipu. En löytänyt turkista mitään ja ohitin asian olankohautuksella, sillä kun niitä jumeja on ja maanantaille on varattu fyssari.

Yksi ilta sitten aloin kuulostelemaan että nyt tuo nuolemisen lupsutus on kestänyt kyllä tavallista pidempään, ja yllätyin kun näin Ledin nuolevan vehjettään eikä tassujaan. Ja kyllä, alavatsaa oli nuoltu jo sen verran reippaasti että karva oli läpimärkä ja iho punotti. Koska oli jo myöhä, sipaisin iholle vaan Fucidermiä ja laitoin koiralle kaulurin ettei se nuolisi enempää. Virhe.

Hautomo jo vähän parempana
Seuraavana aamuna katsoin tilannetta ajan kanssa ja näin heti että alavatsassa on iso laikku kellertävän liman peitossa. Hotspot. Tuikulla oli kerran hännän alla, mutta Ledille ei ollut koskaan tullut vaikka se rypee paljon järvessä. Kuitenkin kun sain alueen ajeltua karvoista, puhdistettua ja kuivattua, huomasin että kastroinnin tikit ovat tehneet pari ekstrapoimua muutenkin hieman löysän ihon kohtaan, joten sinne oli alkanut pesiytyä bakteereja. Ja kuten myöhemmin huomasin, on kyseistä kohtaa hyvin vaikea tuulettaa kun se hautuu koiran istuessa ja maatessa, ellei koira makaa selällään.



Olen nyt viikonlopun ajan putsannut alueen Septidinillä muutaman tunnin välein, aina kun olen huomannut sen alkavan "limoittua" ja sen jälkeen kuivannut. Parhaaksi olen huomannu hiustenkuivaajan, parvekkeella toimii myös koiran rellottaminen selällään sylissä ja viuhkalla huoskuttelu samalla kun itse katsoo netflixiä. Ilmakylpyjä siis! Toki myös ulkoillessa koiran liikkuessa ilma käy nivusten alueelle, mutta itse olen vielä vähän nilkku edellisen haaverin vuoksi. Siitä uimareissusta tuo hotspotkin sai alkunsa, kun jäi koira kuivaamatta päivystykseen lähdön takia.

Ilokseni tänä aamuna iho näytti jo paremmalta, ei kellertävää limapeitettä vaan punoitusta enää. Toivottavasti selviämme ilman antibiootteja! Huomenna Ledillä siis fysioterapia, avataan lantion seudun jumit mikrovirralla tai laserilla. Toivottavasti niitäkään ei jatkossa tulisi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti