keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Yksi rajapyykki ylitetty!

Rasti seinään soittakaa paikallislehteen ja kutsukaa kuvaustiimi paikalle! Päästiin Ledin kanssa koirapuistoon löysällä hihnalla, rentona ja hipihiljaa! Pohjustetaampa tarinaa hieman.

Käytiin eilen taas molempien koirien kanssa Neulamäen koirapuistossa, kun sinne päin sattui muutenkin olemaan asiaa. Puistossa oli viisi muuta isoa koiraa, joka on poikkeuksellista koska lähipuitossa koirat ovat lähes aina kovin pieniä. Iisi meni edeltä mutta Ledille oli liian jännää, liikaa koiria ja vielä melko uusi paikka (onhan se pentuna siellä käynyt monesti, mutta lie aika tehnyt tehtävänsä). Tein siis niin että jos hihna kiristyi tai koirasta lähti ääntä, käännyin ympäri ja kävelimme sen aikaa poispäin että koira asettui. Koetettiin mennä puistoon noin 20 kertaa kunnes se lopulta onnistui kuten piti, joten vaivannäkö todella kannattaa. Ledi olikin sitten rauhallisessa mielentilassa kun se tuli portista sisään ja ei mölissyt muille. Muutenkin se tykkäsi kovasti kun toiset koirat olivat saman kokoisia, ja saivat vähän leikittyäkin.

Koirat eivät saa tulla makuuhuoneeseen, mutta Ledi käy välillä esittelemässä mitä kaikkea on löytänyt lattialta jos vaikka sattuisi saamaan huomiota jollain niistä :) 
Tänään sitten lähdin lenkille Ledin kanssa kahdestaan, ja poikettiin lähipuistossa. Hämmästykseni oli suuri kun päästiin portille ensimmäisellä yrityksellä löysällä hihnalla ja ääneti! Asiaa toki auttoi se, että puistossa oli vain kaksi rauhallista koiraa jotka eivät hyppineet porttia vasten, mutta Ledi oli muutenkin rento eikä karvoja ollut yhtään pystyssä. Myös kun se tuli sisälle ja tervehti muita koiria, se oli ihan hiljaa. Wau! On tämän eteen tehtykin töitä, mutta sitkeys palkittiin jälleen :) se myös käyttäytyi kovin kohteliaasti pentukoiraa kohtaan ja pentu matki Lediä kuopan kaivamisessa ja lumen syönnissä. Ledi oli lähes koko lenkin irti ja kulki hienosti myös edelläni pysyen tien reunassa. Muita rajapyykkejä joita toivon saavuttavamme ovat irti lenkkeily niin että Ledi malttaa kulkea myös käskyn alla sivulla pidempiä pätkiä ilman että sitä täytyy muistuttaa asiasta niin usein, sekä että voisimme ohittaa myös toisia koiria irti. Nyt en ole luottanut siihen vielä niin paljon etttei tarvitsisi pelätä että toinen koirakko joutuu säikähtämään jos se käy haukkumaan. Ohitukset ovat menneet kyllä lähipäivinä läheltäkin löysällä hihnalla ja hiljaa, mutta parempi pelata varman päälle. Hieno Ledi!

Sain vihdoin aikaiseksi varata Ledille ajan vesiterapiaan ja hierontaan. Se enimmäkseen ravaa, mutta sitten taas välillä peitsaa tai juoksee takajalat harallaan ja takajalan liike on aina melko lyhyt. Ensi viikolla sitten saadaan kuulla mitä sieltä selästä tänä päivänä löytyy, kun edellinen kerta oli joulukuun alkupuolella vai jopa marraskuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti