perjantai 19. huhtikuuta 2013

Letkeä Ledi

Ledi on liikkunut talven yli melko hyvin, mutta nyt takajalan askel on taas lyhentynyt ja se tuntuu liikkuvan eri ulkoilutuskerroilla kovin vaihtelevasti. Välillä ravaa ihan hyvin (joskin lyhyellä taka-askeleella), toisinaan takajalat vähän harallaan sahapukkimaisesti ja sitten kolmannella kerralla se saattaa peitsata. Se ei halua ravata kovaa ravia pitkällä askeleella, vaan vaihtaa mieluummin laukkaan.Käytiin siis kolmen kuukauden tauon jälkeen taas moikkaamassa Sannaa Viiksessä vesijuoksumaton ja hieronnan merkeissä.

Altaassa Ledi käveli ihan puhtaasti suoralla selällä ja hyvällä askeleella kovemmassakin nopeudessa, ainoastaan kun jyrkkyyttä muutettiin niin että takaosa joutui tekemään enemmän töitä, alkoi Ledi mennä tasakäyntiä. Kuitenkin kun jyrkkyys pysyi samana mutta vauhtia hiljennettiin, pystyi se taas kävelemään puhtaasti. 

Hieronnassa ei löytynyt jumeja. Alaselässä oli molemmin puolin selkärankaa pientä kireyttä, joka suli samantien pois. Myös sisäreidet kiristivät hieman mutta nekin pehmeni käsittelyssä. Lihaksistosta ei löytynyt mitään jonka vuoksi Ledi liikkuisi huonosti, eikä myöskään löytynyt jumeja tai kireyttä jotka heijastaisivat jonkin alueen keventämistä. On kuulemma ihan hyvässä lihaskunnossa, takapäähän vaan voisi edelleenkin saada lisää voimaa. No, toukokuussa pääsee toivottavasti jo uimaan. Helpottavaa toki kuulla että ei ole alkanut jumiutua sen kummemmin talven aikana, mutta jos liikkuminen ei normalisoidu niin että se ravaisi valtaosan ajasta ja pidemmällä askeleella, pitää miettiä onko tarvetta käydä pitkästä aikaa fysioterapeutilla. Hieroja antoi myös siunauksensa suunnitelmalleni treenata Ledin hyppytekniikkaa ja kehon hallintaa jumppasarjalla, jossa on peräkkäin neljä matalaa (20 cm) estettä kuuden jalkaterän mitan päässä toisistaan, eli koira joutuu oikeasti keskittymään mihin jalkansa laittaa. Tätä ainakin luvassa seuraavalla agikenttävierailulla!

Käytin Ledin myös vaa'alla kun Viiksessä sellainen sattui olemaan, ihme kyllä Ledi painaa edelleenkin 36,5 kg? Ilmeisesti se ei sitten kuitenkaan ole saanut yhtään massaa talven aikana, kun se on punnittu viimeksi joskus loppusyksystä. No, parempi näin ettei tule liian painavaa koiraa.

Ledi on myös kunnostautunut kauppa-apulaisena. Tällä viikolla se muunmuassa kantoi litraisen mehupurkin kotiin asti niin varovaisesti ja pudottamatta että se säilyi ehjänä! Hyvä Ledi! Ja kantaa se Iisikin kyllä ihan yhtä hyvin ja ylpeänä, tottahan sillekin pitää samalla lailla antaa jotain suuhun. Mokomat työkoirat :)

Postauksissa muuten meni 200 kirjoituksen raja rikki. Tämä on postaus nro 201 joten pienet kuplivat sille!

Avustajakoira kantaa kauppaostokset tai vaikka lompakon kotiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti