torstai 4. elokuuta 2011

Lirinää olohuoneessa

Tultuani eilen kotiin kävelin olohuoneen poikki ja huomasin ohimennen että matto tuntuu kostealta jalan alla. Se ei mitenkään harvinaista ole, mutta myöhemmin mietin että en kyllä käyttänyt koiria uimassa aamulla eikä vesikuppiakaan oltu kaadettu. Nuuskin mattoa ja se haisi vain tunkkaiselle, joten kannoin sen vessaan kuivumaan.

Tänään illalla koirat hönttäsivät omiaan (ks. alempi postaus) ja Ledikin jotain yyhkytti kun nörttäsin tässä koneella. Kohta sitten olohuoneesta kuului lirinää ja menin kurkkaamaan, niin Ledi tulee ovelle vastaan ja matolla on omaa kieltään kertova pieni lammikko. Ennemminkin hämmästyneenä kannan maton vessaan ja suihkuttelen suurimmat nesteet siitä pois ja asetan senkin suihkuun kuivumaan (paljon muuta sinne ei enää mahdukaan).

Piti ihan käydä miettimään mistä lähtien Ledi on ollut sisäsiisti, se kun tuntuu olleen sitä jo kauan. Olisiko huhtikuussa viimeksi ollut sanomalehtiä lattialla, tai sitten on aika kullannut muistot. Siitä tulikin mieleen, jokaisen isokokoista uroskoiraa suunnitteleva voi tehdä itselleen pentusimulaattorin seuraavasti:

1) ota kannuun puoli litraa vettä
2) etsi paljasta lattiaa (kasa tärkeitä papereita tai lempivaatteesi käy myös)
3) liruta koko kannun sisältö hiljalleen noin puolen metrin korkeudesta lattialle.

Onnea! Nyt tiedät kuinka laajalle pentukoira voi virtsaansa roiskuttaa. Se voi yllättäen roiskua seinille jopa yli koiran oman korkeuden! Siivottavaa on siis esim. koko yhden keittiön pinta-alan verran. Voi yksiöni keittiöparkaa, sen pinnoilla on ollut niin paljon koirien eritteitä että iltapäivälehtien kauhistelemat "Vuokralainen tuhosi vuokra-asunnon, katso järkyttävät kuvat" -materiaalikin näytti pliisulta surullisen kuuluisaan pakastimensulatuspäivään verrattuna. Silloin koirien mahat meni sekaisin, olivat onnistuneet lukitsemaan itsensä keittiöön, pentu pissaa, molemmat ripuloi ja ilmeisesti myös oksentavat pelkästä ulosteen hajusta. Klorittipuunauksen jälkeenkään ei toviin tehnyt mieli tehdä ruokaa tai syödä siellä.

Luulen kuitenkin että tuo Ledin sisälle pissaaminen johtuu uudesta asunnosta, tai sitten se on jotain nuorten poikien keksintöä että hei, opettelen nostamaan jalkaa ja pissaan sitten sisällekin. Ei sillä nimittäin ollut edes pissahätä, vaikka luulin että vahinko olisi tullut suu auki uimisesta. Nyt sitten asunnon ainoat matot odottavat pyykkäystä ja Ledi pääsee harjoittelemaan mattojen käyttöä helpommin pestävillä tekstiileillä. Ei meillä kyllä yksiössäkään ollut jatkuvasti mattoja lattialla lähinnä siksi kun Ledi puri niihin reikiä..

Hyvää tässä on toki se, että en ehtinyt ostaa tänne suunnittelemiani isoja hienoja mattoja. Näillä näkymin niitä ei ole pariin kuukauteen tulossakaan, mutta olenkin sanonut että asunto on tuparikunnossa ehkä jouluna. Hienoa sohvaakaan on turha ostaa kun Ledi ei ole sellaiseenkaan vielä tottunut. Opetellaan halvemmalla jossa koiravahingot ei harmita niin paljon.

ps. Leikittiin Iisin kanssa kauneushoitolaa. Nyt ei ole enää rasvaista risupartaa, vaan aika nätti ja silkkinen snautseriparta :)

pps. Siirsin siskonpetini tyhjään makuuhuoneeseen, kun kyllästyin hiekkaisiin ja kosteisiin lakanoihin sekä viereen änkeäviin karvamoppeihin jotka joko tuijottavat tai läähättävät naaman edessä, sekä heräävät puuhakkaina aamulla siinä viiden pintaan ja hierovat kuolaista lelua naamaan, tai pudottelevat mielenosoituksellisesti metallisia ruokakuppeja kaikuvalle lattialle. Pitäköön bileensä, minä nautin vihdoiin omasta rauhasta ja puhtaista lakanoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti