keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sähköhoitoa ja nyrkkiä!

Raflaava otsikko keltaisen lehdistön tyyliin, Ledi kävi siis tänään fysioterapiassa ja samanaikaisesti Tuikku hierojalla Savonlinnassa. Fyssari onkin muuttanut 10 minuutin ajomatkan päähän Kunnonpaikkaan, ihan kätevä ajella sinne eteläisen Kuopion sijaan.

Kuukausi sitten vasen polvi rutisi, mutta ei rutissut enää joten se onneksi johtui väliaikaisesta rasituksesta kuten silloin arveltiinkin. Selkää hoidettiin taas aluksi sähkövirralla ja lopuksi lantiota ja takaraajoja käsin. Alaselässä on vielä jäykkyyttä, mutta on jo sen verran paremmassa kunnossa että ei tarvitse mennä sinne ellei jostain syystä mene huonompaan suuntaan! Kelkan vetämistä hän ei kuitenkaan suositellut ennen kuin koiran saa liikkumaan reippaasti ja puhtaasti ja takapäähän lisää voimaa, koska taakanvedolla saa kuulemma helposti koiran jumiin jos se liikkuu väärin tai jännittää koko ajan ja siksi liikkuu huonosti.

Tuikusta sen sijaan tuli huonompia uutisia. Oikea kyynärpää napsuu ja vasen ranne on remppa, liikkuu sivuttaissuunnassakin enemmän kuin pitäisi. Myös oikea kylki oli huomattavasti kipeämpi kuin vasen. Häntä on veltto, siitä on lihasjänteys kadonnut kuin sille olisi joskus sattunut jotain, jäänyt esimerkiksi oven väliin. En kyllä muista että sille olisi niin käynyt, joskus joku toinen koira on voinut koirapuistossa haukata hännästä mutta vetelä se on kyllä aina ollut. Tuikulle aletaan syöttämään nivelvalmisteita kuten Ledillekin ja uusi hieronta joskus parin viikon päästä. Tuikun häntä on aina ollut...eloisa, kamalan pitkä ja löysä ja vinksottaa milloin mihinkin suuntaan. Kyllähän siitä varmaan voi sanoa että se on vetelä, mutta ei se ennen ole ainakaan kokonaan löysä ollut kun se kippurassakin sitä on pitänyt VahtiKoirana? Ehkä sille sitten on pentuna sattunut jotain, en kyllä pysty muistamaan. Katselin valokuvia niin ihan sillä näyttää 7-viikkoisesta saakka olleen samanlainen häntä. Toivottavasti nivelvalmiste ja hieronta tuovat lisäpuhtia askeleisiin. Hierojaa sisko kehui kovasti, jos kellä on tarvetta koirahierojalle Savonlinnassa niin voin vinkata nimen. Alla Tuikun häntägalleria 2006-2012, alimpana kuva heinäkuulta. Häntä ei siis ole vääntynyt käppyräksi, vaan se on vaan niin löysä että menee vähän tuulen mukana. Rentona hännän pää yleensä osoittaa sivulle (en ole varma osoittaako aina samaan suntaan?) mutta onpa se joskus ihan suoranakin nähty. Näin sitä vielä kuuden vuoden jälkeen oppii katsomaan koiraansa uudella tavalla!Ensi viikolla sitten Ledin kanssa taas vesijuoksumatolle!

2 kommenttia:

  1. Laitoin sähköpostilla tulemaan, kun en toisten yhteystietoja tänne julkisesti esille kehtaa laitaa : )

    VastaaPoista