sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Heppailua

Koska olemme molemmat vähän kipeitä, ratkaistiin hevosen ja koirien liikutus kerralla ja lähdettiin yhteiselle lenkille. Minä tosin jouduin kipittämään perässä mutta jonkunhan se on uhrauduttava. Aluksi tosin suunnittelin että oltaisi laitettu hevoselle vetovermeet päälle ja olisin tullut suksilla perässä, mutta lumen vähyyden ja koirien energisyyden vuoksi oli ehkä terveellisin vaihtoehto jättää sen toteuttaminen myöhempään.

Koirilla oli vauhti päällä ja ne villitsevät aina toinen toistaan. Nyt jostain syystä kummallakin koiralla oli hirmuinen vimma päästä nuuskimaan hevosen hännän alusta, jota hevosenkaan ei tarvitsisi sietää mutta onneksi sieti, kun en riittävän vikkelästi ehtinyt koiria kieltääkään. Iisillä oli erityisen rasittava tapa tulla vauhdilla luokse ja kiertää hevosen taakse, joka ei ole turvallista paitsi koiran kannalta, myöskään ratsastajan jos hevonen sitä säikähtää.

Huomauttaisin kuitenkin että videon hevonen on tottunut koiriin ja on yksi rauhallisimmista ja tervejärkisimmistä hevosista joita tunnen, joten en missään nimessä suosittele laskemaan koiria irti minkä tahansa hevosen seurassa, etenkään tutustuttamatta niitä hyvin toisiinsa etukäteen!Käveltiin vain puolisen tuntia ja koirat eivät rauhoittuneet sinä aikana ollenkaan. Ledi oli koko ajan hakemassa keppiä (siitä toistuvat irti-käskyt) ja Iisi menossa nenineen hevosen reittä ylös kohti kakkamaattia. Lopussa koirat onneksi suostuivat jolkottelemaan edellä niin hevonen sai vähän omaa tilaa. Mahan alta koirien ei kuitenkaan tarvitsisi koskaan pujahtaa, mutta ehkä elämä joskus opettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti