sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Iisi hierojalla

Torstaina pääsi Iisikin hierottavaksi ensimmäistä kertaa. Hieroja kyllä sanoikin että selästä löytyi ne seitsemän vuoden kuona-ainekertymät myhkyröinä. Iisikin huomasi kun ne löytyivät ja oli useamman kerran sitä mieltä että hieronta jo riittäisi ja sätkytteli itseään pystyasentoon, mutta malttoi kuitenkin aina rentoutua uudelleen pehmitettäväksi.

"AUTS!"
Selkälihakset olivat kauttaaltaan vähän pökkelöt mutta Iisillä(kin) kipeimmät kohdat löytyivät alaselästä, eli mihin rintakehä päättyy ja lanneranka alkaa. Reisilihaksista puolestaan paljastui että vasemman puolen lihakset ovat heikommat ja niitä olisi hyvä vahvistaa, että koira käyttää kehoaan tasapuolisesti. Saatiin kaksi harjoitusta joita voi tehdä lihasten vahvistamiseksi vaikka telkkaria katsoessa.

"OUTS!"
Harjoitus 1:
Etujalat korokkeelle, esim. pesuvadin päälle, ja takajalkojen nostelua vuorotellen ilmaan vain sen verran että jalka on ilmassa. Tällöin maassa olevan jalan lihakset joutuvat säilyttämään tasapainon. Oikealle jalalle 10 nostoa, vasemmalle 5.
Nyt tuntuu jo mukavalta.
Harjotus 2:
Koira seisoo luistamattomalla alustalla ja sitä työnnetään käsillä kevyesti sivulta sekä lavasta että takaosasta yhtäaikaa. Koira joutuu työntämään vastaan säilyttääkseen tasapainonsa. 10 toistoa kummallekin puolelle.

Selän kuona-ainekertymät lähtivät kuitenkin sulamaan aika hyvin, vähän sinne kuulemma vielä jäi mutta saattavat sulaa itsestään pois nyt kun on alkuun jo saatu.

Hieman huolestunut pentukoira
Sitten oli Ledin vuoro, tällä kertaa Ledillä oli vain vesijuoksumatolle aika. Ledi oli ihan riemuissaan kun pääsi taas kivaan paikkaan! Vettä oli tällä kertaa enemmän kuin ennen, mutta kävely aloitettiin silti siitä mihin viimeksi jäätiin, eli nopeus 2,6 km/h. Vaikka nopeus nostettiin 2,8 ja jopa 3,0 km/h ei Ledi rikkonut peitsille suuremmasta veden vastuksesta huolimatta! Se on selvästi alkanut hahmottaa takapäätään ja lihakset ovat vahvistuneet, kerta se jaksaa liikkua oikein. Olen toki huomannut että se lumessakin jaksaa liikkua paremmin ja korjaa peitsin itse pois. Huippua!

Täähän olikin tuttu juttu!

1 kommentti:

  1. Ajattelin tänne vastata, ellet huomaa enää mennä ihmettelee mun blogia. :) Robinhan siis omistaa Veera Korjus, löytyy facesta ainaki. Veera varmaan osaa kattavammin kertoo kuulumisia :) Mut vallan on hieno mies, kovin kimoutunu, mutta niiin rento tapaus. :)Ihanan helppo käsitellä, ja mun mittakaavassa korkee ku mikä! Ei oo Veeran aikana mitattu, mut veikkaisin että on päälle 175. Oli tosi kiva, että on niin rento tapaus ku oli tosiaan kaviopaise, ni ei ottanu stressiä siitä että karsinassa seiso ja joku ronkki jalkaa joka päivä. Vähän ton kokonen hevonen vaan painaa, ku nojaa vasten ihmistä sit jos kauan on siel jalan kimpussa..
    Mä tosiaan ratsastelen sitä aina lauantaisin, ja välillä sit extraa jos Veeralla on menoa, ettei tuu liikaa vapaita. :)

    VastaaPoista