torstai 13. joulukuuta 2012

Luustokuvien tulokset

Nyt on kyllä hyvää sanottavaa Kennelliiton toiminnasta!

Sain eilen sähköpostiini viestejä seuraavalla aikataululla:

12:38 Lonkka- ja/tai kyynärnivelkuvat on kirjattu saapuneeksi
16:06 Lonkka- ja/tai kyynärnivelkuvista on kirjattu lausunto

Koska en ole Kennelliiton jäsen, jäin viestin mukaisesti odottamaan paperilaskua ajatellen että ovat siellä unohtaneet, että lupasivat lähettää maksutiedot minulle poikkeuksellisesti sähköpostitse. Tuloksiahan ei saa tietoonsa ennen kuin lasku on maksettu. Vaan vielä mitä, tänään tuli jo uutta viestiä:

13.03 Lausuntolasku (sekä tieto että lähetettyäni kuitin maksusta saan tulokset)
15.56 Dysplasialausunto

Ledin luustokuvien tulokset ovat siis seuraavanlaiset:Lisätietona: Selkäkuvia ei arvostella; spondyloosilausuntoa varten koiran on oltava täytänyt 24 kuukautta.

Tuosta selkäkuvien lausumisesta eivät kyllä klinikalla sanoneet mitään, en ainakaan ole rekisteröinyt että niitä ei virallisena saa ennen kahden vuoden ikää. No, eläinlääkäri onneksi itse sanoi että selkä on terve, joten ei tarvitse murehtia asiaa sen enempää. Jos koiraa joskus myöhemmällä iällä tarvitsee rauhoittaa niin varmaan otetaan uusintakuvat ainakin selästä ja kyynäristä.

Lonkat eivät yllätä, toki toivoin että edes toinen olisi ollut B mutta liekö parempi että ovat yhtä kehnot. Pelkäsin kuitenkin että siellä olisi C/D mutta onneksi näin. Kyynärissä toki harmittaa että tuli tuollainen tulos, elokuussa eläinlääkäri sanoi kuvista että oikea on huonompi kuin vasen eikä vasenkaan ole puhdas, joten tulos on aika ilmeinen. Salaa kuitenkin toivoin että huonompikin olisi pysynyt ykkösenä.

Onhan Iisilläkin lonkat C/C eikä ne sitä ole vaivanneet pätkääkään, mutta onhan se myös 15 kiloa kevyempikin. Eihän tässä auta kuin pyrkiä vahvistamaan ympäröiviä lihaksia ja seurata tilannetta, ei ole ollenkaan mahdotonta että esimerkiksi vuoden päästä 3-vuotiaana jo kuvataan uudelleen. Jos koira pysyy oireettomana siihen saakka niin sitten vasta nelivuotiaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti