maanantai 6. toukokuuta 2013

Kokeilunhaluinen homo sapiens

Koska olen kokeilunhaluinen ihminen, käytin jälleen kerran omaa koiraani koe-eläimenä. Tein siis lauantai-iltana Ledille jäljen tarkoituksena ajaa se seuraavana aamuna 12 tunnin kuluttua, ihan vaan nähdäkseni pystyykö se löytämään jälkeä niin pitkän ajan jälkeen. Vanhin jälkihän Ledillä on siis ollut puoli tuntia vanha..

Järkeä? Ehkä ei, mutta eipä tuosta haittaakaan voi olla kun ei edelleenkään kisoihin olla menossa tai muuten harrasteta tavoitteellisesti, jotta tarvitsisi pelätä ryssivänsä jotain. Aika pohjanoteeraushan se oli lähinnä MINUN osaltani, mutta ainakin kameramies (-nainen) sai hihitellä kun Ledi kieritti narua puiden ympäri ja minä putosin kuoppaan. Lisäksi Ledi otti häiriötä kuvaajasta, koska ennen meillä ei ole ollut ketään mukana jäljellä. No, joskus se on oltava kerta ensimmäinen, mutta ehkä ei näin vaikealle jäljelle olisi ensimmäistä kertaa tarvinnut ottaa vaikeuttamaan keskittymisestä entisestään. Ojan ylityskin tuli ensimmäistä kerta eteen, mutta auttamalla se sitten hoksasi lähteä etsimään jälkeä toiselta puolelta. Lisäksi sillä meni jotain henkeen nuuskutellessa ja sitä piti ryystää tovi pois nenästä.


Laitan videon tänne lähinnä viihde- ja opetustarkoituksessa että EI NÄIN, mutta toisaalta kyllä Ledi tekee hyviäkin pätkiä ja olin tosi tyytyväinen että niin paljon vanhemmalla jäljellä pystyi yleensäkin työskentelemään. En voi tuollaista hinausköyttä kyllä suositella kenellekään edes väliaikaiseen käyttöön, tuota kun ei saanut edes pätkäistä niin piti koko vyyhtiä raahata :)


Jälkikäteen kun miettii niin toki olisin voinut noissa ongelmatilanteissa antaa sille enemmän aikaa ratkaista asia itse. Nyt autoin aika paljon sitä kiristämällä narua jos se oli liikaa menossa väärään suuntaan, sekä ohjaamalla sitä vartaloavuilla oikeaan suuntaan. Seuraavalla kerralla kun teen vaikeamman jäljen ja olen sen kanssa kahdestaan, koetan muistaa antaa sen itse pähkäillä ratkaisua ja jatkaa jäljen etsimistä. Nyt en halunnut että se ehtii turhautua, koska jälki oli sille hurjan vaikea verrattuna aiempiin.

Koska vanha jälki ei kuitenkaan mennyt kuten olisi toivottavaa, tein aamulle vielä toisen jäljen että saadaan lopetettua harjoitus onnistumiseen. Tein normimittaisen jäljen helppoon maastoon ja annoin sen vanheta puoli tuntia, ja käytiin sitten nuuskimassa se läpi. Jäljelle tuli yksi kulma jossa Ledi hetken pyöri, mutt löysi oikean suunnan itse. Onnistuneeseen suoritukseen oli mukava lopettaa, vaikka Ledi vielä vähän kuvaajaa katselikin. Kummipojan kanssa vietetty aika on näköjään tehnyt tehtävänsä kun koirallekin tuli lässytettyä samalla tavalla :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti