keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ruokailun ei tarvitse olla tylsää

Iisi on kamala hotkimaan ruokaansa, sillä menee kupillisen syömiseen noin 10 sekuntia eikä se suotta pysähdy pureskelemaan. Ensin jaoin sille ruuan neljään eri kuppiin eri puolille huonetta, jonka tuloksena sillä meni noin 40 sekuntia ruokailuun ja saman verran lisää kun se kiersi kupit vielä uudelleen murusten toivossa. Kerran sitten keittiön lattialla sattui olemaan yksi kupeista nurinpäin, ja ropsautin siihen muutaman nappulan koirille kaivettavaksi. Tehtävä osoittautui mukavan haastavaksi ja muutaman kerran tein tätä aktivointimielessä.


Nyt kun Ledi on ollut tämän viikkoa ainoana koirana, on sen energiamäärä jostain syystä taas paljon suurempi. Mitähän ne Iisin kanssa oikein tekee päivät, kun normaalisti se ei koko ajan kärtä huomiota kun tulen kotiin? No kuitenkin tämän vuoksi aktivoin Lediäkin jakamalla ruuat useaan eri kuppiin eri puolille asuntoa ja keksinpä sitten laittaa osan noihin ylösalaisin oleviinkin kuppeihin. Ledillähän meni pitkän aikaa syödessä ja uusia kuppeja etsiessä (joskin kun Iisi ei ole hiillostamassa, syö se muutenkin rauhallisemmin)! Pitää tuota ylösalaisin-kuppitemppua tehdä jatkossa Iisille jokaisella ruokailulla niin ei ole niin kamalaa ahmimista se sen syöminen.

Ledi ja miehekäs suosikkilelu: Disney-prinsessapallo
Ledi on ollut puuhakas myös yksin ollessaan. Aamu-auringon valossa paljastui uusin taideteos keittiön ikkunassa. Eihän siinä mitään ihmeellistä muuten, mutta meillä koirat eivät ole koskaan kurkkineet ikkunoista, ja keittiön ikkunan edessä on ruokapöytä joten nenällä piirrelläkseen täytyy istua tai seistä itse pöydällä. Ledi on ilmeisesti päivystänyt siinä että koska joku tulee kotiin kun on käynyt aika pitkäksi!

Räkätaiteilija Ledi Van Köks
Tänään ennen töitä käytiin taas treffaamassa saksanpaimenkoira Bellaa. Koirat kahlailivat aamuauringossa ja kirmailivat pitkin metsiä. Ihan mukavalta vaikuttaa koirien yhteislenkit, vaatii vielä vähän tutustumista ja rajojen löytämistä koska Lediä päin ei voi antaa törmäillä ettei se taas mene rikki. Hieroin sitä tänään vähän niin selässä alkaa olla lihakset melko pinkeänä, pitää pyytää hierojaa käymään joko siskollani tai sitten varata aika parin viikon päähän kun olen taas maisemissa. Ledi lähtee nimittäin tänään Tuikun luo hoitoon siksi aikaa kun olen itse reissussa. Blogiinkin siis tulee reilun viikon tauko kun lähden Ledin esi-isien kotiseuduille Saksaan! Ensi kuussa alkaakin vesipelastuskurssi, toivottavasti vedet lämpeävät pian että päästään harjoittelemaan uintitekniikkaa jo ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti