perjantai 17. tammikuuta 2014

Paljon hyvää!

Kaikenlaista sitä on tässä ehtinyt tapahtua. Maanantaina tulin töistä ja asunto oli täynnä ripulia ja oksennusta. Koira näytti olevan jo ok joten kiirehdin pikaisen siivouksen jälkeen sen kanssa fysioterapiaan.

Tällä kertaa käytettiin taas mikrovirtaa koska se sopii paremmin laajojen lihasjumien rentouttamiseen. Tällä kertaa oikea takajalka vänkäsi taivuttelussa vastaan, ja sen ristikkäinen etujalka eli vasen sai maininnan mutten enää muista miksi. Hyvää tässä on että ei aina samat kohdat vaivaa eli jaloissa tuskin on mikään vialla ainakaan pahasti. Myöskään ranteet eivät rahisseet, vaikka Ledi niitä on nuollut ja kalunnut aina välillä.


Oksentelu sitten kuitenkin jatkui koko illan kun päästiin kotiin, jopa niin rankasti että vesikään ei kestänyt sisällä. Kun oksentelu lakkasi niin keitin riisiä ja heitin sekaan yhden rasvapullan tekemään liemestä vähän energiapitoisempaa, ja nesteytin sitä työntämällä ruutalla lientä suuhun vähän kerrassaan. Sain illan aikana vajaat pari desiä menemään ennen kuin oli pakko alkaa nukkumaan, ja päivän Nutrolinit lusikasta. Koira oli niin nuutunut jo että harkitsin kyllä päivystykseen lähtöä, nutta onneksi nesteet pysyivät sisällä. Pötköteltiin siskonpedissä lattialla että heräisin heti jos koiran tila muuttuisi.


Ledillä oli koko illan sen toppamantteli päällä, koska kaikki matot olivat kakkaisina evakossa parvekkeella (pesula, täältä tullaan taas!) ja en halunnut että lihakset jumiutuu heti fyssarin jälkeen viileällä lattialla makaamisesta. Eipä tuo näyttänyt yhtään kuumissaan olevan, vaikka normaalioloissa varmasti olisi tuskastunut. Kerran se vielä pyysi yöllä ulos ripulille, mutta oli jo silloin vähän virkeämpi. Yöllä se monta kertaa nousi ylös vain kiivetäkseen uudelleen patjalleni ja painautuakseen ihan kylkeen kiinni, pieni höpöläinen. Se myös joi yöllä itse, joka oli hyvä merkki.


Aamulla otus alkoi olla jo oma itsensä, mutta kävin lounastauolla kuitenkin katsomassa sitä. Se oli oikein puuhakas ja virkeä! En sitten tiedä mistä noin raju reaktio johtui, mielestäni se ei ollut ulkona syönyt mitään eikä ruoassakaan nyt mitään niin outoa ollut - huono erä wokkivihanneksia, tai pahaksi mennyt naudanliha sitten?

Seuraavina päivinä fyssarin jälkeen huomasi että koira liikkui taas paljon joustammin ja ketterämmin. Ledi oli ennen fyssaria käyttäytynyt vähän huonosti, haukkunut toisille koirille ja jopa joillekin ihmisille(!) eikä tottelevaisuuskaan huimannut päätä. Liekö sitten tosiaan ollut niin jumissa että on aiheuttanut jo kipua, kun nuokin ongelmat jäi fysioterapeutille? Nyt on taas niin iloinen ja tottelevainen koira että! Toisia koiriakin se vaan katselee eikä nosta edes karvojaan.


Oikeaa takajalkaa pitäisi muistaa jumpata edestakaisin muutaman kerran aina ennen uloslähtöä, jotta se saisi alkuverryttelyn siinä ja vertyminen jatkuisi liikkeessä ulkona. Josko se sillä ei pääsisi pökkelöitymään.

Uudet nivelvalmisteetkin tuli postissa, tänään annoin ensimmäisen annoksen. Alkaa noita purkkejakin kertymään! Olin kyllä vähän pettynyt kun Supplexia oli iso purkki, mutta jauhetta vain 1/3 sisällöstä..


Ledin 250 euron arvoinen nykyinen purnukkavalikoima
Nähtäväksi jää miten vaikuttaa, pidetään peukkuja! Osteopaatti on siis 12.2. jos oikein muistan, varmaan sen jälkeen koira on kunnossa jos on, kun nivelvalmisteetkin siihen mennessä ovat alkaneet toivottavasti vaikuttaa. Loppuun vielä kuva arpinaamasta, supikoira jätti puumerkkinsä naamaan mutta kuten eräs tuttavani sanoi, ei kolo komiassa haittaa..


Pahoittelen muuten jos tekstissä on kirjoitusvirheitä - iPadilla saa jotenkuten kirjoiteltua Bloggeriin, mutta välillä se vähän takkuaa. Kuvien lisääminen on ihan mahdotonta, joten tämäkin postaus tuli nyt vähän jälkikäteen kun pääsin pöytäkoneen ääreen!

1 kommentti:

  1. Hämmästys oli yhtä suuri ja nykyään aina yhtä huvittunut, kun tuon Supplexin purkin avasin, eivät ole viitsineet tehdä montaa purkkikokoa kaiketi ;) Meille tuli ja uusi satsi, ylläpitoannostuksella se on kyllä uskomattoman riittoisaa :)

    VastaaPoista