tiistai 11. syyskuuta 2012

Iisin kanssa puuhastelua


Eilen tehtiin koirien mielenvirkistykseksi lenkillä niin, että Mikko juoksi metsään piiloon ja jonkun ajan kuluttua laskin Iisin irti etsimään. Iisi löysikin melko nopsaan jälkeä pitkin, mutta Ledillä oli jo niin hoppu molempien luo että sillä meni alkuaika edestakaisin juoksennellessa. Sitten se lopulta keskittyi ja jäljesti piilolle. Tätä tehtiin Iisille vielä pari kertaa, Ledi kun on vähän könkkäkoipi niin sitä en laskenut enempää rälläämään. Iisiltäkin vaan loppui rohkeus kesken kun Mikko meni liian pitkälle metsään ja Iisi tulikin takaisin minun ja Ledin luo, ja lähdettiin sitten porukalla etsimään. Löytyi se lopulta, mutta ei kyllä koirien ansiosta. Pitänee siis pitää mielessä että rajansa koirienkin kyvyillä.

Tänään huvikseni lähdin ensimmäistä kertaa koskaan Iisin kanssa treenikentälle. Huvittavaa asiasta teki se että en edes tiedä mitä käskysanoja Iisin pitäisi totella, joten siltä on vaikea vaatia oikeaa suoritusta. Mutta olipahan molemmille vähän puuhaa.

Iisi on kyllä oikea sähköjänis, mutta onneksi olen saanut normiarjessa sen pomppimista kitkettyä sen verran ettei se enää meinaa viedä hampaita suusta. Treenatessa se pomppi enimmäkseen vierellä eikä päin. Sen kuulemma pitäisi tuntea sana "sivulle", mutta ei tuo kovin suuria tuntoja koirassa herättänyt minun kanssa :D en myöskään tiedä pitäisikö sen seurata samalla sanalla vai eri, joten kaikenlaisia variaatioita tuli kokeiltua. Se on myös alkanut hidastelemaan istumisissa ja maahanmenoissa (tiedän kyllä miksi), joten olen koettanut niitä saada vikkelimmiksi.

Jos oikein innostuu niin Iisillä voisi treenata BH-kokeeseen ja mokailla, oppia mokistaan ja sitten tehdä sen Ledin kanssa kunnolla ;) mutta tosiaan, olin aika hölmönä useaan kertaan Iisin kanssa kentällä kun se ei tehnytkään asioita kuten Ledi (tai Tuikku). Se kun ei tule sivulle takaa kiertäen tai sievästi kiepsahtaen, vaan se loikkaa siihen. Seuraamisessa näköjään ennakoi palkkaamista sen verran että karkaa kauemmas jos näyttää siltä että kohta tulee palkkaa. Kävipä vielä komentamaankin kun ei heti saanut mitä halusi :D se ei myöskään joko nähnyt tai ole tottunut siihen että palkka voi pudota kainalosta suoraan suuhun tai lentää selän takaa, joka herätti hieman hilpeyttä.


Omassa ohjaamisessakin on paljon parannettavaa mutta oli kyllä ihan hauskaa kokeilla vierasta koiraakin välillä!

1 kommentti: