lauantai 8. syyskuuta 2012

Unelmasta totta!

Yksi unelmistani on ollut pystyä ratsastamaan maastossa niin, että koira(t) ovat mukana juoksemassa. Ledi kävi tutustumassa hevosiin muutamia kertoja mukanani yhdellä tallilla, mutta siellä ei ollut oikein mahdollista pitää koiraa turvallisesti irti maastoillessa. Pihassa oli myös muita koiria irti niin olisi ehkä mennyt turhaksi säätämiseksi, niin tyydyin ottamaan Ledin vain talliin mukaan fiilistelemään ja kerran taluttelin sitä kentällä että näki hevosen myös liikkeessä. Siitä on kuitenkin aika pitkä matka yhteiseen lenkkiin.

Nyt kun vuokrahevonen ja sitä myöten talli vaihtui, niin tarjoutui tilaisuus kokeilla myös yhteistä ulkoilua. Ensin otin Ledin mukaan hevostarhalle tutustumaan uuteen hevoseen. Se meni niin hyvin että uskaltauduin ajattelemaan Ledin ottamista mukaan maastoon, kun tallilla ei lisäkseni ollut muita ja oli vielä valoisaa. Lisäksi tiesin että kyseinen hevonen on tottunut maastoilemaan irti olevien koirien kanssa eikä hermostu niistä.

Laitoin hevosen valmiiksi ja otin koiran autosta, ja taluttelin molemmat pois pihasta ennen kuin laskin koiran irti ja nousin selkään. Ledi ei ollut moksiskaan ja totteli käskyjä hevosen selästä lähes yhtä hyvin kuin maastakin. Se jopa kiersi sivulle hevosen takaa :D on se vaan hemmetin fiksu elukka, toki hevonenkin. Mahtavuutta. Video on lenkin alusta jossa Lediä vielä vähän jännitti tulla hevosen lähelle, mutta myöhemmin se puikkelehti jo vähän turhankin läheltä hevosta ja yritti päästä nuuskimaan sen hännän alusta. Hienot pojat minulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti