lauantai 15. helmikuuta 2014

Kuinka koira viestii?

Vastauksena otsikkoon, Ledi ainakin viestii toisinaan hyvin selvästi. Jostain syystä se nimittäin ei syö poron lihaa eikä luita. Kaikki muut eläimet on tähän mennessä kelvannut paitsi poro. En tiedä miksi. Yritin nyt kuitenkin taas saada pakastimeen ostettuja poronluita menemään, laitoin ne kuppiin illalla jotta rouskuttelisi ne omia aikojaan. Kävi Ledi niitä nuokeskelemassa, mutta aamulla odottikin sitten melko selkeä viesti mitä koira OIKEASTI haluaisi kuppiinsa saada :D


I shit you not, se oli kuljettanut possukkansa ruokakuppiin kuin viestien että SITÄ HERKULLISTA POSSUA LISÄÄ KIITOS! Ja koiriako muka vaikea tulkita.. :)

Mietin myös että mistä tuo porovastaisuus on voinut saada alkunsa, ja mieleeni tuli eläin(näyttelijöiden)kouluttaja Tuire Kaimion kertomus sudesta joka pelkäsi porkkanoita. Alla ote luettavaksenne mainiosta kirjasta nimeltä Tuikun eläinkoulu, kuvat saat luettavan kokoisiksi klikkaamalla niitä.
Vielä sananen siitä torstain hyökkäyksestä. Sen jälkeen Ledi on murissut ja haukahdellut rappukäytävän äänille, sattuihan episodi heti ulko-ovella. Ovikelloon se suhtautuu sen sijaan lähes raivoisasti, koko talo helisee kun se karjuu perkeleitä ovelle. Laitoin rappukäytäviin laput naapureille että tällainen välikohtaus sattui ja sen vuoksi koira nyt metelöi, pahoittelen asiaa ja toivottavasti löytyy ymmärrystä siksi aikaa kunnes tapa saadaan karsittua. Ajattelin viikon katsoa tasoittuuko koira, koska aiemmin parhaita tuloksia on tullut sillä, ettei itse reagoi ovikelloon tai koiran haukkumiseen millään lailla vaan menee ovelle vasta kun koira on hiljaa ja rauhoittunut. Jos viikossa ei näy muutosta parempaan tällä menetelmällä, pitää haukkumiseen varmaankin puuttua sitten ihan vaan tiukasti kieltämällä.

Päivystäjä vahtipaikassaan ovella
Niin ja loppuun vielä kuva viehkeistä koirapainipolvistani. On se vaan onni etten satu olemaan missi tai muuten minihametyöläinen, saattaisi keikat olla vähän vähissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti