perjantai 14. helmikuuta 2014

Rotukorjaus ja kuulumiset

Käytiin kumpikin, sekä koira että omistaja lääkärissä. Lediltä löytyi kaulan ja lavan alueelta pehmytkudosturvotusta, eli on kerännyt nestettä puremakohtiin. Muutama päivä kipulääkettä niin pitäisi alkaa helpottamaan. Kuunneltiin myös sydän ja keuhkot, tarkastettiin korvat ja limakalvot ja kaikki oli kunnossa. Pyysin toisen osapuolen korvaamaan eläinlääkärikulut, hukkaan menneen osteopatian ja rikki menneet farkut, reilun parin sadan euron lasku siitä sitten tuli. Ilmeisesti edellinen eläinlääkärikerta oli jotenkin pelottava (joutui selälleen operaatiopatjalle ja nivusalue ajeltiin ja ultrattiin), koska nyt käsittely pisti takajalat tutajamaan. Saattoihan se toki osaksi johtua siitäkin, että eläinlääkäri tunnusteli kipeitä alueita.

Kiitos Facebookin, selvisi että ensimmäisenä hyökännyt oli pitbull ja toinen pitin ja amstaffin sekoitus. Omistajat treenaavat koiriensa puruvoimaa sitomalla köyden tai moporenkaan roikkumaan johonkin, ja koira hyökkää siihen roikkumaan koko painollaan. En ole jäänyt seuraamaan kuinka kauan ne yleensä roikkuvat ilmassa repimässä saalistaan. Niillä myös vedätetään taakkaa jotta ne saisivat lisää voimaa. Alla video tuosta purutreenistä, video on Youtubesta eikä siinä ole siis kyseinen koira vaan joku satunnainen amstaffi, toisessa pitbull. Yhden videon kuvaus oli "Superfunny!!", mutta mua ei kyllä naurattanut eilen yhtään. Eikä vieläkään.Kun katselin heidän koiriensa kuvia niin mua pelottaisi ihan saakelisti ajatus että sellainen kävisi oman koiran kimppuun, enkä ajatustasolla uskaltaisi mennä väliin. Ei sitä näköjään järjellä ajattele kun omaansa suojelee, ja luojan kiitos koirat eivät purreet minua tai Lediä sen pahemmin. Ei kuitenkaan ihme että mulla on lihakset kipeänä niiden kanssa painimisesta. Miksihän tuo puruvoiman vahvistaminen on jotenkin in juttu noilla roduilla?

Yksi jännä piirre hyökkäyksessä oli myös se, että hyökkäävät koirat olivat aivan äänettömiä koko tapahtuman ajan. Kysyin vielä silminnäkijältä että oliko todella niin että ne eivät haukkuneet koko aikana? Ne olivat kuolemanhiljaisia ja minulla niskalenkissä ollessaankin tuijottivat vaan ääneti Lediä milloin pääsevät uudelleen kimppuun. Hyrr.

Koetan olla alkamatta silti roturasistiksi, mutta kyllähän tuollainen aiheeton ja vakava hyökkäys mieleen jää. On varmasti mukaviakin pittejä ja amstaffeja, mutta kun näiden puruvoimaa on tarkoituksella treenattu niin mikä hiton järki siinäkin on ollut?

Kävin kuitenkin vielä tapahtumailtana pyörähtämässä näyttelytreeneissä, ja Ledin suhtautuminen toisiin koiraan ei ollut yhtään erilainen. Se kyllä haki minusta turvaa ja tukea poikkeuksellisen paljon ja oli vähän huolissaan, mutta ei rähissyt toisille tai ollut pelokas. Suuri helpotus. Toivottavasti ei omassakaan pihassa irvistele tapahtuneen takia muille, ainakin rappukäytävän äänille se on nyt ollut paljon herkempi tapahtuneen jälkeen, sattuihan se episodi aivan ulko-ovella. Toivotaan taas parasta! Seuraava fysioterapia on muistaakseni 10.3. joten ruhjeetkin ehtii siihen mennessä parantua, että kärsii käsitellä. Toivotaan että vastapuoli tosiaan maksaa kulut siihen mennessä, kuten lupasi!

4 kommenttia:

 1. Kai teet hyökkäyksestä rikosilmoituksen? Keväällä meidän noutajasekoituksen kimppuun kävi naapurin "ei oo ikinä hyökännyt kimppuun"-pienehkö koira. Ite veikataan sen olevan lk kettuterrieri. Meillä koira kii, mies oli aamulenkillä, ja tää tapaus juoksi omalta pihaltaan meidän koiran luo. Haisteli, oli kuolemanhiljainen ja ihan salamana hyökkäsi kimppuun. Meidän koira ei tehnyt mitään, ei provosoitunut. Mies sai kans haavoja käteen kun yritti pelastaa koiraamme. Omistaja juoksi paikalle ja oli että "ei oo ikinä tehnyt moista". Myöhemmin selvisi että niiden koiralla on jotain häikkää sillä näykkii ja hyökkii tuttujensa koiran kimppuun ettei voi pitää ollenkaan yhdessä.

  Mies tarkasti ettei koiralle käynyt pahemmin ja jatkoi aamulenkin loppuun. Naapurin koirallakaan ei ollut missään jälkiä. Kotona sit kun koira hyppäsi mun viereen sängylle, näin että nyt tulee jostain verta. Eiköhän se otus ollut raadellut meidän koiran pallit niin että veri valui ja puremajäljet näkyi.

  Oltiin tre keskustan ell päivystyksessä koiran kanssa ja operoivat koiran kasaan. Puremajälkiä oli niskassa ja kaulalla. Mentiin sit laskun kanssa naapuriin ja kerrottiin että tällaista jälkeä tuli. Naapuritäti lupasi että korvaavat kaiken ja jos jos tulee muitakin kustannuksia niin myös nekin. As if!!

  Meni viikkoja ennen kuin tulivat käymään ja "ollaan vähän ajateltu että jos ei maksetakaan kuin puolet". Rupesivat puolustaan että vika ois ollut meidänki koirassa/tie on yksityinen ja että koira saa olla vapaana ja paras kaikesta että kyllä heidänkin koiralleen oli tullut jälkiä. Olin ihan wtf. Se tie menee myös meidän talon ohi eli ajavat sitä pitkin omalle tontilleen.

  Sanoin että palataan asiaan ja mietittiin miehen kans mitä tehdään. Naapurisovun takia päätettiin että fine jps ees puolet maksavat. Niin tekivät, sentilleen:D

  Koira toipui mutta juhannuksena sen niskaan nousi jäätävä patti, joka loppujen lopuksi kaikkien syöpäepäilyjen jälkeen olikin naapurin koiran puremasta aiheutunut tulehdus. Koira leikattiin - taas. Ei ees viety naapurille sitä laskua. Toipuminen oli hidas sillä haava keräsi jäätävän määrän nestettä, joka sit kyllä hävisi kesän aikana.

  Opetus: pidä huoli että syyllinen osapuoli maksaa korvaukset. Jos ei maksa, tee rikosilmoitus. Tee rikosilmoitus naapurisovun häviämisestä huolimatta. Älä usko kaikkea p****a mitä syyllinen jauhaa "noku noku ja seli seli".

  Kehtasivat vielä lähettää joulukortin. Otettiin se v********a.

  Koira otti takapakkia ja oli jonkin aikaa varautunut toisia koiria kohtaan. Vieläkään ei tykkää pikkukoirista, ei esim. anna haistella kunnolla. Harmittaa. Jos vastaavaa vielä tapahtuu, teen samantien rikosilmoituksen. Että osaa ne pienetkon rodut tehdä tuhoa, varsinkin jos tai siis kun ovat häiriintyneitä tapauksia.

  T:Tällainen meidän tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hurja tarina teillä. Ei se tosiaan kokoa aina katso, hampaat je on pienemmilläkin koirilla ja terriereillähän on myös hurjat leuat kun niitä pienpetojen metsästykseenkin käytetään. Jos korvausasioissa on yhtään epäselvyyksiä niin tottakai teen silloin viimeistään ilmoituksen, tähän saakka vastapuoli on käyttäytynyt asiallisesti. Maksuaikaa on hänen pyynnöstään kuukausi joten saattaahan hän toki tulla toisiin aatoksiin kuten teidänkin naapurinne..

   Kävin myös itse lääkärissä, lekuri kauhistui ja kysyi että kai huuhtelin käteni puremajälkiä pitkään haalealla vedellä ja haudoin definfioivalla hauteella, kun koirien pureman saattavat tulehtua pahastikin ja ihmisiä on jopa kuollut niihin infektioihin? Siinä vaiheessa tajusin että en ollut edes puhdistanut niitä kun huoli koirasta oli niin kova.. No, onneksi näyttävät ihan siisteiltä siitä huolimatta.

   Poista
  2. Tosi paljon harmittaa naapurien turhat lupaukset, että kaikki korvataan ja sit ollaankin ettei vaiskaan. Ne kun ihmettelivät laskun suuruutta, että miksi päivystykseen. Siinä vaiheessa totesin, että koira vuosi verta, nahassa reikiä ja haavoja, etten mä todellakaan jää odottamaan ja ihmettelemään.

   Koira kuitenkin piti lyhyen ajan sisällä operoida kahdesti, syödä antibiootit ja kipulääkkeet. Saatika mikä vahtiminen siinä oli ettei revi tikkejä. Hiukkasen kyllä sapetti. Jälkiviisaana tehtäisiin rikosilmoitus. Tosin ei olla nähty naapurin otusta vapaana, toivottavasti tajusivat vähän itekin koiransa vaarallisuuden.

   Mies puhdisti haavat käsistään kun koiran kans päästiin ell kotiin. Ei siinä ehtinyt miettiä itteään kun koirasta oli kauhea hätä ja murhe. Onneksi ei haavat tulehtuneet.

   T:Noutajasekoituksen omistaja.

   Poista
  3. Minuakin sapetti se, että mulla meni kaksi työpäivää ihan penkin alle ensin järkytyksen ja kivun takia, ja perjantai lääkärissä ja eläinlääkärissä käymisen vuoksi. Lisäksi minä ja koira oltiin kipeitä ja vastapuoleen ei sattunut laisinkaan. Hyvä toki että ei tullut varsinaista tappelua, mutta toivon että olisivat edes pahan parisuhderiidan saaneet aikaiseksi naisen käytöksen vuoksi jotta nallekarkit menisi vähän enemmän tasan.

   Poista