maanantai 3. helmikuuta 2014

Koiran magneettikuvaus Kuopiossa!

Totta se vaan juutas on. Ilmeisesti KEK tekee yhteistyötä Lasaretin kanssa, kun magneettikuvattavat eläimet kuulemma viedään satamaan. Tuskin siellä laitetta joutavanakaan rahtikontissa nököttää odottamassa asiakkaita. Käytäntö ei ilmeisesti ole mitenkään tavaton, koska myös Oulun eläinklinikka vie kuvattavat eläimet Terveystalolle. Tämä on mahtava uutinen koko Itä-Suomelle, koska tähän saakka lähin mahdollisuus on ollut Oulussa tai Kouvolassa, enkä Kouvolastakaan ole varma onko siellä enää.

Varasin ajan Pekka Haloselle kuun loppuun, hän arvioi magneettikuvauksesta saatavan hyödyn alustavan tutkimuksen perusteella ja kuvaus sovitaan myöhemmälle ajankohdalle. Toki toiveenani on että ei tarvitsisi kuvata koska halpaa se ei tule olemaan, mutta olisihan se vika hyvä löytää. Hinta-arvion saan sitten eläinlääkäriltä kun käydään.

Noista uusista nivelvalmisteista en osaa sanoa onko ollut hyötyä vai ei. Tavallaan joo koira on ulkona liikkunut joustavammin jäykästä alaselästä huolimatta, mutta alan epäillä ettei lihasten jumiutuminen johdu nivelrikosta vaan vika on jossain muualla (selässä?) ja silloin mitkään nivelmömmöt eivät luonnollisesti tilanteessa auta. Tokihan koira voisi paljon huonompikin olla jos tässä ei oltaisi noita lisäravinteita syötetty, mistäs sen tietää.

Sotasuunnitelma on siis seuraavanlainen: tiistaina tarkastetaan eturauhanen, aloitetaan cartrophen-kuuri + tulehduskipulääkkeet mikäli tarpeen, viikon päästä osteopaatti ja näiden pohjalta arvioidaan tilanne uudelleen kuun lopussa Halosen kanssa, ja tarvittaessa kuvataan jos vikaa ei ole vielä löytynyt. En toisaalta usko että esimerkiksi välilevy oireilisi, koska koira kuitenkin mielellään liikkuu ja loikkii. Ja jos olisikin, niin ei sitä käsittääkseni kuitenkaan voisi korjata, ainoastaan lievittää oireita fysioterapialla ja lääkityksellä kuten tähänkin saakka. Jännä nähdä! Onpahan mitä odottaa, paistaa se aurinko välillä risukasaankin : )

2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti