perjantai 3. lokakuuta 2014

1. kultaviikko

Pidin vähän kirjaa kultahoidon jälkeisen ensimmäisen viikon liikunnoista ja voinneista, jotta jossakin vaiheessa voisi alkaa huomaamaan muutosta. Toivottavasti.

Pienenä selityksenä pari asiaa:

Koira mörisee = voisi kuvitella että itse urahtaa samalla tavalla kun kaikki lihakset ovat jumissa rankan treenin jälkeen ja pitäisi vaihtaa asentoa. Kuvittelisin että jomotusta/pakotusta, ei äkillistä kipua.

Pissalenkit meillä koira on osan aikaa irti, kestoltaan 5-15 minuuttia osin metsässä (irtipito-osuus).

Olen pitänyt BoT-takkia aina ulkoillessa ja yöksi laittanut verkkoloimen.

1. päivä, tiistai

- vain lyhyet pissalenkit, saa hölkytellä irti
- ravaa kevyellä askeleella, ei peitsaa
- täynnä virtaa, sisällä riehuu lelujen kanssa, pyytää leikkiin
- nukkuu jalat suorana, rennompana
- ei ole nuollut ranteitaan

2. päivä, keskiviikko

- reilu 1 h ulkoilua, josta valtaosa tottelevaisuuden kertausta koirapuistoon mennessä (kulkee sivulla suu kiinni). Alkuun ravasi. Kiihdytteli koirapuistossa jonkun verran toisten kanssa, ei törmäilyä. Paluumatkalla peitsaa. Illalla levoton, vaihtaa makuupaikkaa usein. Mörisee. sattuu. Tottelevaisuus ulkona aika täysin hukassa, ei malta.

Pesin Ledin hampaita. Arvosti!

3. päivä, torstai

Koira on selvästi kipeä edellisen päivän riehumisista. Makaa aloillaan ja mörisee. Ilostuu toki kun kutsuu luo tai ottaa muutoin kontaktia. Peitsaa. Saa kipulääkkeen aamulla ja illalla.

4. päivä, perjantai

Aamulla kipulääke koska mörisi ylös noustessaan. Peitsaa yksittäisiä askeleita liikkeelle lähtiessä mutta vaihtaa mieluummin kevyeen raviin. Iloinen. Illalla peitsaa ja reagoi voimakkaasti ärsykkeisiin ulkona (mölinää, huonoa käytöstä). Myös yöksi kipulääke.

5. päivä, lauantai

Aamulla kipulääke. Ulkona ravaa ja on iloinen, sisällä hakee kontaktia ja leikkii leluillaan. Pitää vasenta tassua (rannetta) taitettuna maatessaan. Bot myös ranteeseen yöksi.

6. päivä, sunnuntai

Vain pienet pissatusulkoilutukset, tällä kertaa hihnassa joten ei pääse paljoa ravaamaan. Sisällä hakee kontaktia ja leikkii leluillaan. Nuolee vasenta rannettaan. Illalla makaa kyljellään jalat rennompana, suorempana kuin aiemmin viikolla. Mörisee vähän mutta ei vaikuta kipeältä. Bot ranteeseen yöksi.

7. päivä, maanantai

Viikko täynnä. Aamulla ravaa kevyesti metsässä aamupissatuksella. Iltapäivällä kantaa leluja syliin sisällä, on iloinen. Illalla käydään n. 45 minuutin rauhallinen ulkoilu koirapuistolla saakka, sai nuuskutella rauhallisia kavereita. Todella hyvää käytöstä. Menomatkalla ravaa, paluumatkalla mieluummin peitsaa. Makaa takajalat jännittyneempänä kuin eilen, mutta ei muuten vaikuttanut kipeytyvän.

"Huh? Miten niin älykkö?"

Summa summarum: ensimmäisellä viikolla ei juuri muutosta havaittavissa. Ostin myös ruusunmarjarouhetta C-vitamiinin lähteeksi kun sattui sopivasti eteen, ei niin että sillä parantavaa vaikutusta tähän olisi mutta voittanee C-vitamiinitabletit. Toki itsekin mokasin kun päästin koiran rälläämään edes vähänkin alkuviikosta, niin kostautuihan se kuten aina. Olisi pitänyt heti lähteä, kun koira tuntuu kipeytyvän jo siitä jos se ottaa loikan oravan perään.

Harmittaa kun oikean puolen ajeltu polvi on vähän ärtyneen näköinen ja koiruus sitä koettaa nuoleskellakin aika ajoin. Jos meinaa liiallisuuksiin mennä niin se on kaulurikuuri sitten. Pitää vähän tarkkailla että onko se polvi myös miten turvoksissa, että odotellaanko tässä kullan vaikutusta vai joudutaanko hakemaan kortisonipiikit vielä. Mutta eiköhän tämä tästä, kun noita hyviä, kevyiden askeleidenkin päiviä on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti