keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Mestari (siilin)jäljestäjä

Olipahan iltalenkki! En tiedä mikä viehätys Ledillä on siileihin. Ne on ehkä parasta mitä voi ulkoa löytää, käpyjen ja keppien lisäksi. Nuorempanahan se etsi eräänä todella kuivana kesänä menestyksekkäästi pienen pieniä siilinpoikasia kaupunkimetsästä jotka olivat menehtymässä nestehukkaan, joita äidin kanssa sitten hoivattiin takaisin eloon kun hänen luonaan satuin olemaan silloin lomailemassa. Ehkä siitä on Ledille jäänyt mieleen että siilien löytäminen on TÄRKEÄÄ.

Ledin 2012 löytämiä toipilaita palauttamassa nestetasapainoa
Nyt kun satoi, oli siilejäkin paljon liikkeellä. Ledi haistaa ne jo ilmeisen kaukaa ja sitten olisi kamala kiire löytää siili. Eikä se niillä sitten mitään tee kun löytää (toki olin nytkin hihnan päässä varmistamassa), vilkaisee vaan minua että "Löytyi!" ja jatkaa matkaansa. Tänään tosin se näytti aika tyrmistyneeltä kun meni nuuskaisemaan isoa siiliä ja se hyppäsikin selkä köyryssä, piikit pystyssä Ledille nenään! Siinä on kiitos "pelastamisesta".. :)

Suurin muutos tässä viime päivien aikana on ollut käytöksessä ulkona. Ekalla viikolla Ledi reagoi tosi herkästi ja voimakkaasti ulkona toisiin koiriin, ihmisiin ja kaikkeen muka-epäilyttävään. Nyt taas on ohiteltu rähjääviä koiria olankohautuksella, eikä idioottimaista ihmisten haukkumistakaan ole ollut. Koira on siis normaalimman oloinen.

Ledi vaikuttaa ihan ok:lle nyt. En sano että hyvälle, mutta meillä on ollut tässä nyt pari hyvää päivää ilman kipulääkkeitä. Nähtäväksi jää kipeytyykö nyt tuosta 45 minuutin hihnakävelystä, toivottavasti ei. Back on trackin loimet ovat käytössä nyt kolmatta viikkoa, jonka jälkeen pidetään suosituksen mukaisesti viikon tauko. En osaa sanoa onko niistä ollut hyötyä. Huomenna koetan ehtiä apteekkiin ostamaan Cothivetiä noihin ärtyneisiin ajeltuihin iholäntteihin ettei se nuolisi, kun en raaskisi ämpäriä laittaa taas päähän.

Muoks.
Älkää poimiko siilinpoikasia luonnosta jos ne pystyvät vetäytymään palloksi tai kipittämään karkuun. Syytä huolestua on vain jos ne makavat velttoina eivätkä kykene puolustautumaan, kuten kuvassa olevat kaverit olivat. Kiukkuinen siili on terve siili!

2 kommenttia:

  1. Voisko Ledi tulla etsiin mullekin näytettäväksi yhden siilin, en oo koskaan nähnyt livenä siiliä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Jopas asut erikoisella alueella. Kun on niitä etsintäkoiria ja homekoiria niin tulisikohan Ledistä Suomen ensimmäinen siilikoira, jonka voi palkata etsimään alueen siilit? Tai jos sitä jalostaisi johonkin harvinaisempaan lajiin, kuten liito-oraviin?

      Poista