perjantai 24. lokakuuta 2014

Iltanaksuttelua

Lediltä on aika helppo poimia tietynlaista toimintaa naksuttimella, vaikka naksuttelenkin sen kanssa aika harvoin. Nyt ajattelin huvikseni alkaa poimimaan koiran menemistä laatikkoon. Tein jo muutaman toiston kunnes hoksasin kaivaa kameran esiin ja ottaa pitkästä aikaa videolle sen temppuilua.

Ledi tarjoaa yleensä ensiksi joko esineen poimimista suuhun tai sen läimimistä tassulla, riippuen kumpaan esine paremmin soveltuu. Tassun laittaminen laatikkoon oli siis oletettavasti helppo poimia.

Haasteena Ledin kanssa ehkä on se, että tietyn toistomäärän jälkeen koiran aivot ylikuumenee ja se lakkaa tekemästä asiaa jota on juuri toistanut 20 kertaa. Siksi eläimen kun eläimen kanssa suositellaankin pitämään toistojen määrät pieninä ja antamaan lepotaukoja. Lediä kuitenkin nuo ajatustauot tuntuvat rasittavan kaikista eniten kun se koettaa joko vaihtaa tehtävää (tarjoaa joukon muita temppuja tai esineitä) tai sitten vain tuijottaa silmiin joitain minuutteja miettien, kunnes palaa alkuperäiseen tehtävään. Siksi toisinaan jatkan sen verran pitkään että tuo vaihe tulee esiin, jonka jälkeen odotan niin kauan että koira toistaa vielä kerran alkuperäisen tehtävän.

Videollakin näkyy että Ledi käy välillä läimäisemässä toista pahvilaatikkoa sen jälkeen kun alkuperäinen oli kääntynyt ympäri ja työntynyt kauemmas. Se myös löytää lattialta roskan jonka kantaa minulle syliin ja ehdottaa vaihtoa namiin. Kun se joutuu miettimään liikaa niin siltä lipsahtaa myös kirosana, jonka jälkeen tovin mietittyään tekee tehtävän vielä kerran ja siihen on hyvä lopettaa. Pikakelasin tuijotushetken videolla kolminkertaisella nopeudella, kun siinä ei muuta tapahdu. Niin ja laatikossa lukee että "Handle with care" eli käsittele varoen.. :)


Eläinlääkärin ajelemiin kohtiinkin on alkanut hiljalleen kasvamaan karvaa, mutta vielähän ne näkyvät ihan selvästi videollakin. Ja askeettinen "väliaikainen" asunto, pitänee vihdoin alistua ostamaan verhot ja muuta sisustuskamaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti