keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Saikulla sata lasissa

Voihan puuh tuota koiraa!

Onneksi eläinlääkäri ei määrännyt koiralle sairaslomaa kultahoidon jälkeen, johan tässä ollaan koko vuosi oltu enemmän tai vähemmän sairaslomalla. Eilen koira oli pieni energiapommi ja riehui sisällä lelujensa kanssa, ja ajattelin että käydään tänään ulkoilemassa rauhassa ja nauttimassa auringonpaisteesta koirapuiston suunnalla.

Mutta kun on VIRTAA ja ilmeisesti kevyempi askel, niin ei meinannut löytyä malttia ei sitten millään. Alkumatkan hölkyttelin mukana koiran tahtiin niin että se saattoi ravata hiljalleen ja näin miten se liikkuu. Koirapuistoa lähestyttäessä otin sen sivulle kulkemaan, kun se alkaa innostua aina sinne mentäessä ja ei meinaa malttaa kulkea sivulla ja edessä ollessakin meinaa kiire poltella. Nyt puistossa oli vielä tuttuja koiria, niin vähäisetkin korvat katosivat.

Olin hyvällä tuulella mutta kun 100 metriä veivaa sen puoli tuntia niin alkaa jo vähän korpeamaan. Päätin kuitenkin että en perkele anna tässäkään periksi, puiston portille mennään löysällä hihnalla, sivulla ja suu kiinni. Tai sitten ei ollenkaan. Ei siinä muuten olisi ollut mitään, mutta kun kaikki oli tällä kertaa jostain syystä niin mahdottoman mielenkiintoista että pää pyöri kuin väkkärä ja sen mukana koko koira, kiemurteli vaikka mihin suuntaan ja osan aikaa mentiin häntä edellä.


Lopulta se sitten alkoi uskoa että ei moisella käytöksellä edelleenkään pääse eteenpäin niin alkoi sujumaan edes jotenkin. Odottelin että sinkoilevimmat koirat poistuivat isojen puolelta ja mentiin sisään, mutta puistossakin esiintyi pientä ääliökäyttäytymistä kun piti ajaa toisia takaa ja louskuttaa turhanpäiväisesti niille päin naamaa. Ei siis mitenkään tavallista käytöstä. Kun seurustelu alkoi mennä enemmän toisten jahtaamisen ja rälläämisen puolelle niin lähdettiin, ettei koira kipeytyisi tarpeettomasti. Botin takki sillä oli ulkoillessa päällä ja jätän sen vielä yöksikin, kun liikkui sen verran rajummin mitä yleensä viime aikoina.

Koska liikunnat meni överiksi, annoin yöksi kipulääkkeen. Torstai ja perjantai sitten perus pissalenkkeilyllä, jos viikonloppuna olisi aurinkoista niin voisi koettaa ulkoilla enemmän - mutta ei rällätä. Jos saisi vaikka lisää aurinkoisia syyskuvia talven varalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti