torstai 10. tammikuuta 2013

Ledi hierojalla

Ledi kävi "kontrollissa" koirahierojalla, kuten puhe on ollut että kerran kuussa siellä käytäisiin näyttäytymässä ettei viime syksyn kaltaisia jumeja pääse enää syntymään. Lisäksi kun ennen joulua sain sen jumiin liian raskaalla ratsastuslenkillä, olin hieman huolissani sainko hierottua itse kaikki jumit auki.

Ledi on jo pitkään tunnistanut paikan ja hyörii innoissaan huoneen ympäri ja tervehtii hierojan kuin paremmankin tutun. Kerroin että viime kuussa se oli taas jumissa niin aluksi katsottiin liikkeet, jonka jälkeen siirryttiin tatamille. Hän huomautti että selässä näkyy pieni kohouma joka korostuu etenkin liikkuessa, samaa olen itsekin katsonut jo pidemmän aikaa.Selkäranka on kuitenkin kuvattu ja todettu terveeksi, ja hierojakaan löytänyt jumeja tai joustamattomuutta nikamista. Mistä lie sitten johtuu että vääntää sen noin. Vasemmalla puolella ei ollut suurempaa huomauttamista muutenkaan, lanne- ja rintarangan liitoskohdassa jälleen pientä nappulaa jotka suli pois. Lapojen seutu oli hieman kireä kuten myös sisäreisi.

Oikealla puolella tuntui pitkän selkälihaksen ala- ja yläpäissä pientä paksuuntumista, ja siitä olisi hoitamattomana voinut kehkeytyä suurempikin jumi. Kaikki kuulemma suli hyvin pois hieronnan aikana. Niskasta ja rinnasta ei löytynyt huomautettavaa. Etujalkojen venyttelyn aikana Ledi oma-alotteisesti venytti myös toista jalkaa :) se kyllä nauttii hieronnasta vaikka välillä vähän kipeää voi tehdäkin.

Vasemman takajalan räätälinlihaksesta löytyi jotain uutta ja outoa. Kyseisen lihaksen tehtävänä on Wikipedian mukaan palauttaa takajalka suoraksi ponnistusvaiheessa. Hieroja sanoi että lihas tuntuu olevan ikään kuin kahdessa osassa, vaikka sen pitäisi olla yhtenäinen. Hän mietti että ei siinä kohti imusolmukettakaan pitäisi olla että siltä voisi tuntua. Ennen tuota ei ole ilmeisesti ollut, eikä nytkään oikealla puolen ollut vastaavaa. Kipeä se ei kuitenkaan ollut, Ledi viis veisasi sen kohdan hieromisesta.
Räätälinlihas
Ensi kerralla katsotaan onko se muuttunut mihinkään suuntaan, voihan olla että sekin katoaa itsestään. Koska koira on kunnossa, voidaan huoletta treenailla kunhan palkkaus vaan on rauhallinen. Hieroja kertoi että nyt kun on liukkaampaa niin hän ei omiakaan koiriaan laske ovesta ulos juoksemaan kilpaa ettei lihakset revähdä, kun hiljaisemmassakin vauhdissa pitää tehdä töitä että kestää pystyssä.

Aloin muuten tagailemaan näitä kirjoituksia vähän aihepiirin mukaan. Oikean reunan valikosta löytyy jo jotain hakusanoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti