lauantai 19. tammikuuta 2013

Naapuri prkl

Istuskelin viikolla keittiön pöydän ääressä jutustelemassa ja vasta jonkin ajan kuluttua havahduin että nyt muuten koira haukkuu jossain, ja on haukkunut jo pidemmän aikaa. Kuulosti ihan isohkolta koiralta ja kovasti samalta kuin naapurin minulle soittama nauha, kun hän tuli sanomaan että meidän koira on haukkunut yksin ollessaan. Kipaisin kolmanteen kerrokseen ja kysyin tältä naapurilta että tuo koirako se maanantainakin haukkui (hänellä on tipsuja, joten niistä ei niin isoa ääntä lähde)? Naapuri oli ihan hölmönä että eikö se olekaan meidän koira, koska kumpikaan meistä ei ole nähnyt että keskikerroksen asukkailla olisi koiraa, ja luulisi että sen joskus näkisi kun koiria kuitenkin pitäisi käyttää pihalla useamman kerran päivässä. Hyvää tässä on siis se, että louskuttava koira ei ole meidän. Huonoa on se, että muut naapurit kuitenkin luulevat että se on meidän koira. Jos haukkua vielä ensi viikolla kuuluu niin pitää jättää naapurille lappu jos he eivät vaikka tiedä mitä koira yksin ollessaan puuhaa, tosin voihan myös olla että se oli heillä vain hoidossa.

Pääsin sovittamaan Zero DC:n valjaita Ledille mutta koon pitäisi ilmeisesti olla XXL tai XXXL, joita ei ollut mahdollista nyt sovittaa. Jäin myös miettimään pitäisikö tilata pitkän mallinen Faster vai lyhyt Short, jota mainostetaan hyvänä koirille joilla on alaselän ongelmia. Ledille se voisi olla hyvä ettei alaselkään kohdistuisi rasitusta, mutta valjaat eivät näyttäneet niin hyviltä kuin Fasterit. Kicksparkissakin vetopiste tosin tulee melko ylös ainakin niin kauan kun pidän hihnan kädessä joten se taas puoltaisi Shortia. Voi myös olla että noissa kaula-aukko on liian ahdas että kumpikaan malli ei istu, vaan pitää tilata sitten ihan huskyvaljaat. XL-koko oli Iisille sopiva, mutta istuvuus ei ollut 100 % kuten toivoisin. Pitänee kiertää vielä huskyvaljaitakin kokeilemassa eläinkaupassa, ihan vertailun vuoksi.

Vertailun vuoksi myös pari kuvaa Ledistä, se näyttää ainakin omaan silmään kovin erilaiselta eri asennoissa.

Keskenkasvuinen kuikelo koipeliini:


Tasapainoisemman näköinen nuori koira: tässä asennossa paksu niska vähentää kuikelon vaikutelmaa. Myös enemmän alla oleva takajalka häivyttää nousevaa mahalinjaa.


Vastaavia esimerkkejä myös kesältä 2011:

Leveä ja kapea koira

Sikaniska
Hörökorvainen pentuniska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti