tiistai 22. tammikuuta 2013

Namipalkkauksen vaikeus

Koska Ledin ei ole hyvä sinkoilla tai spurttailla ympäriinsä, olen nyt koettanut palkata sitä ruualla treenatessa, ettei se nitkahda jostakin paikasta hypätessään tai syöksyessään palkan perään (kyllä, näinkin on käynyt). Ei kai lämpimässä sisähallissa olisikaan mitään ongelmaa, mutta kun menee kentän puutteessa jäälle treenaamaan niin hanskat olisi hyvä olla käsissä. Jos käsissä on hanskat pitäisi namien olla kokonaisen lihapullan kokoisia, että ne saisi poimittua nopeasti sormiin. Jos taas namit on lihapullan kokoisia, pitäisi taskun olla repun kokoinen että hanskainen käsi ja lihapulla mahtuvat molemmat sisään ja ulos. Ilman hanskaa kun käsi tuppaa tuulessa jäätymään, etenkin kun se väistämättä on nopeasti myös kuolassa.

Tänne sitä nakkia! Namit ovat aina myöhässä.
Ajattelin ottaa jäällä muutamat seuraamispätkät, mutta miksi mun on niin vaikea pidentää seuraamispätkää? Pelkään ilmeisesti että kontakti katkeaa että kymmenenkin askelta tuntuu pitkältä ajalta. Siitä on aika pitkä matka BH-kokeen 130 askeleen yhtäjaksoiseen seuraamiseen (+ ne muut seuraamiset siihen päälle). Nyt kuitenkin koetin rohkaista mieleni ja tein pari yli kymmenen askeleen seuraamista, ja kyllähän se kontakti meinasi pudota ja koira ihmetteli että mitäs tässä nyt tapahtuu kun ei palkkaa kuulukaan. Nopsaan se sen korjasi mutta huomasinpahan itse että ei se auta kuin pidentää sitä matkaa, ei se muuten siihen totu. Kai sitä vaan on pelännyt tympäännyttävänsä koiran multiseuruuttamisilla (toim. huom. 20 askeltakaan nyt ei kovin multia kyllä olisi).


En vaan saa sitä toimimaan nameilla yhtä hyvin kuin lelulla. Alkuun sain kierroksia nostatettua haukuttamalla sitä hetken, sen verran että se alkoi "karkailla" kohti rantaa risukkoa repimään. Tehtiin seuraamiset ja lähdettiin kotia kohti. Kotimatkalla tehtiin vielä parit seuruut keppipalkalla ja olihan siinä vähän eri meininki, tosin sitäkin pitäisi tehdä enemmän niin että keppi/patukkapalkka on piilossa, ettei se opi sitä tuijottamaan ja lakkaa tekemästä jos sitä ei näy.
Täältä tulee Iisi!
Kuulin tuossa myös että Iisin silmät on tutkittu pariinkin otteeseen, viimeksi 2007 eikä niistä ole löytynyt mitään huomauttamista. Koska Kuopion joukkotarkki on verrattain hinnakas niin en vie koiria vielä tähän tarkkiin, kerta Iisilläkään ei pitäisi mitään sen kummempaa olla. Vanhuusiän kaihia jos on niin sitten sitä on, ei se ainakaan erityisemmin ole oireillut mitään sen suuntaista. Portaita se on alkanut aristelemaan, mutta ilmeisesti vain siksi että sen tassukarvat ovat kasvaneet niin pitkiksi että se liukastelee rapuissa. Pitänee katsoa voisiko niitä saksia. Ai niin! Saksin Iisin parran viikonloppuna lyhyemmäksi. Nyt se ei enää ole niin lumiturpa, mutta mielelläni vetäisin sen ihan sängelle. Snautseriväki saa ihan vapaasti tulla lynkkaamaan.

Parrattomat
Koetin viikonloppuna myös potkukelkkailla Iisin kanssa, mutta eihän se tosiaan vetänyt. Se on edellisessä kodissa opetettu liian hyvin juoksemaan pyörän ja kelkan rinnalla. En taida kehdata edes koettaa opettaa sitä.


Mietin jos varaisi hallilta tottiskentälle ajan ja kävisi Ledin kanssa joskus sielläkin hakemassa vähän häiriötä ja olisihan se tietysti mukavaa treenata lämpimässä tilassa. Alustavasti jo lupauduinkin kimppatreeneihin helmikuussa, tosin mahdollisesti se menee ihan vaan seisoskeluksi ja totutteluksi kun en sen kanssa ole ennen käynyt treeneissä jossa on paljon koiria yhtäaikaa. Herranen aika, koira on 2v ja ihan metsäläinen! Tuikun kanssa oltiin kierretty jo monenlaista koiratapatumaa. Voisi kai tässä johonkin mätsäriinkin mennä turistiksi totuttelemaan. 9.2. näyttäisikin olevan seuraava Kuopiossa, sinne siis! Pelottaa vaan että sieltä tulee joku tauti taas koiriin. Toukokuussa onkin sitten tiedossa kasvattajan järjestämä kevätleiri, jonka teemana todennäköisesti tulee olemaan BH-koe.


Löysin muuten viikonloppuna kyläpaikasta kuonokopan. En nyt tiedä näyttääkö tuo sen vaarallisemmalta koppa päässään? Pitänee joskus koettaa ottaa kuva se koppa päässä & haukkumassa niin saa realistisen kuvan saksanpaimenkoirista, koska ne kaikkihan ovat ihan vihaisia hulluja. Koppa tosin jäi sinne kaapin päälle pölyttymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti