sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Takapäätreeniä, taso 2

Ledin takapääharjoitukset ovat mukavasti auttaneet sitä hahmottamaan takajalkojaan ja koko takaosaa. Sohvatyynyharjoituksessakin olemme edistyneet jo kahden sohvatyynyn päälle astumiseen! Kovempi haaste tulee myöhemmin olemaan pienemmän korokkeen päälle osuminen. Korkeus ei ole haaste jos koroke on noin iso että siihen voi tuurillaankin osua! Nyt kun ei oltu tätä taas toviin tehty niin kriteerinä naksautukselle riitti edes toisella takajalalla sohvatyynyjen päälle astuminen, mielellään toki molemmat tajalat saisi nousta. Jännä miten Ledi tekee tuon aina samasta suunnasta: haroo oikealla takajalalla ja etsii missä tyynyt ovat. Koskaan se ei etsi niitä vasemmalla jalalla, joten pitänee muuttaa harjoitusta jotenkin niin että sen on pakko käyttää enemmän myös vasenta takajalkaa.



Minulta kysyttiin kerran että mitä sanon Ledille kun pyydän tuota temppua siltä, niin hoksasin että ei tuolle ole mitään sanaa. Naksuttimella naksuttelun idea meillä on että koira saa käyttää omia hoksottimiaan ja alkaa tarjota eri toimintoja, joista poimin itselleni mieluisan ja alan naksauttelemaan siitä. Ledi yleensä alkaa nopeasti etsimään eri kohteita joita poimia suuhun tai läimiä tassulla, joten sen kanssa naksuttelu on melko helppoa.

Iisi sen sijaan tarjoaa ensimmäiseksi maahanmenoa ja silmiin napittamista. Iisin kanssa ei kyllä ole niin paljoa naksuteltukaan, Ledin kanssa olen tehnyt sitä harvakseltaan pennusta saakka. Iisillekin kun aluksi antaa riittävästi vihjeitä (koskettaa tai osoittaa kohdetta) niin se alkaa tekemään ainakin jotain. Vähän hitaammalla se tosin vielä käy, mutta on sitä aivotyötä siinä miettimisessäkin! Iisin kriteerinä oli polkea millä tahansa tassulla sohvatyynyn (1 kpl) päälle. Rouva linssiludehan tosin keksi että josko tarkoitus olikin osoittaa kuonolla kameraa ja kaatoi koko höskän.


Iisin on lähes mahdotonta kääntää selkäänsä ruualle. Niinpä se nytkin keksi jossain vaiheessa että hän voi polkea tyynylle takajalalla ja pitää katseen ruuassa! Aluksi se käytti vain etutassujaan, mutta ihan nokkela keksintö tuokin ja vaikeampihan niillä takajaloilla on osua. Sitten joskus kun tuota naksuttelua vielä käyttäisi johonkin oikeasti hyödylliseenkin.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti