maanantai 24. tammikuuta 2011

3. agitreeni

Illan teemana oli vinot lähetykset ja haltuunotto. Koira siis piti saada tekemään kahden hypyn jälkeen suunnanvaihto 90 asteen kulmassa ja lähettää seuraavalle esteelle. Ensimmäiset kerrat meni näissäkin harjoituksissa parhaiten ja sitten kääntyi tasaiseen alamäkeen.. itse teen hallitsemattomia ohjausliikkeitä jotka ovat kyllä ilmeisen tehokkaita vaikkei aina toivottuja. Sitten kun koetettiin tehdä kouluttajan haluamalla tavalla kahdella kädellä ohjaten, seurasi koira väärää kättä ja tuli sievästi jalassa kiinni siivekkeiden yli eikä irronnut puolta metriä esteelle. Treeniä treeniä!

Itselle muistiin vinkkinä, koiraa jättäessä radan alkuun kannattaa jo kävelyreitillään ja kädellä näyttää koiralle mihin suuntaan ensimmäisten esteiden jälkeen käännytään. Jos käännytään vasempaan kuljetaan esteiden vasemmalta puolen mikäli se vaan loogista muutoin rataan nähden.

Myös rengas tuotti yllättäviä ongelmia äkkiseltään, epäilemättä oma ohjaus oli huonoa mutta ei olisi pahitteeksi hyppyyttää sitäkin pari kertaa mahdollisimman vähin avuin. Onnistuin myös valitsemaan itselleni parhaan reitin radalta blokaten koiran kahdesti putken suulta, joten voisi keskittyä käsien lisäksi omiin jalkoihinsa. Ei lopu työt kesken ei. Ensi kerralla on luvassa ohjauspuolten vaihtoa joten ihme on jos en vähintään kerran ole turvallani joko koiran tai esteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti