maanantai 31. tammikuuta 2011

4. Saanko luvan valssiin?

Tänään otettiin ensimmäiseksi keinu, kepit ja puomi. Keinua Tuikku ei ole koskaan mennyt, mutta kotikeinuttelu näytti tuoneen itsevarmuutta ja kouluttaja saattoi hytkyttää keinua Tuikun seisoessa loppupäässä - keinun ei siis annettu pudota alas, vaan se laskettiin hallitusti alas koiran syödessä nameja. Toisella kerralla se ottikin sen verran vauhtia että loikkasi suoraan päädystä alas mutta onneksi kouluttaja sai kopin ja siitä tulikin mahalasku hänen syliinsä :D koira ei kuitenkaan ollut moksiskaan kun ei sattunut, joten otettiin taas uudestaan ja nyt olin skarpimpi jarruttamaan valjaista.

Keppejä ei olla menty käsiohjauksella, joten mentiin vaan neljä ja itse opin jopa ohjaamaan joka toisesta välistä katse menosuuntaan. Ei tuntunut yhtään niin toivottomalta kuin aiemmat käsiohjausyritykset!

Puomia Tuikku ei olekaan mennyt pitkään aikaan, joten lopun kontakti oli aika hakusessa. Ei se sentään rynninyt alas mutta pysähtyi vähän turhankin ylös, kontaktialueelle sentään. Pitää nami- tai kosketusalustalla vahvistaa oikeaa paikkaa.

Illan varsinainen teema oli puolenvaihdot valssaten, eli vaihdetaan koiran ohjauskättä ja suuntaa katse koko ajan koirassa (täällä englanninkielinen opetusvideo superhienoilla erikoistehosteilla). Rata oli hyppy-valssi-putki-valssi-hyppy, jonka onnistuin sisäistämään vaivaisella 10 minuutin mielikuvaharjoittelulla! Minäkö muka surkea koreografioissa. Mielikuvaharjoittelu tuotti siis tulosta ja koira meni radan puhtaasti, itse tosin hoipertelin putken suun eteen kun katse piti pitää koirassa, joten kerran se ei sinne päässyt menemään. Itse valssit kuitenkin kuului menneen hyvin.

Lopuksi oli tarkoitus ottaa hyppy-ympyrää, eli hyppyyttää koira kehässä olevien kuuden(?) esteen yli, tehdä valssilla suunnanvaihto ja hyppyyttää kaksi kierrosta toiseen suuntaan. Tiesin että meiltä se ei onnistu koska Tuikku alkoi olla jo aika väsynyt JA meillä on edellen ongelmana ettei Tuikku irtoa edes sen vertaa esteille, että voisin itse juosta sen rinnalla useamman esteen vaan koira tulee perässä esteen vierestä. Tätä ei ehditty menneellä viikolla nimittäin harjoitella vaikka piti. Harjoituksen piti olla koiralle hauskaa "rallattelua" mutta Tuikku ei hyppäämisestä niin paljon nauti että se sitä huvikseen tekisi, joten hommahan läsähti kuin lehmän häntä. Tässäkin kuitenkin valssi toimi varsin hyvin, vaikka tätä ei oltu ennakkoon harjoiteltu yhtään. Käsiohjaukset lähellä toimii kuitenkin hyvin koska käytän niitä normaalistikin lenkillä paljon halutessani koiran tietylle kohtaa lähelleni, ehkä juuri sen takia se agikentälläkin änkeää kylkeen kiinni eikä irtoa kauemmas..

Pitäisi siis ihan tosissaan ottaa yksittäisiä hyppyjä, palkka esteen takana ja opettaa rutiinin kautta että näin on tarkoitus mennä eikä ihan perskärpäsenä. Tuikulle pisteet kuitenkin siitä, että se oli ihan hiljaa makaamassa seinustalla vuoroaan odottamassa vaikka joku perhoskoira/papillon/mitänenyton räykytti metrin päässä Tuikkua tuijottaen, kunnes kävin vuorostani tuijottamassa sen hiljaiseksi.

Kotiläksyksi esteiden takaa kierto, eli nyt lenkillä kiertämään puita ja katulamppuja - harmi vaan että ne kaikki on metrisen kinoksen alla.

1 kommentti:

  1. Eksyin miekin tänne blogiisi, eli lisää merkitään tilastoosi ;-)

    Pikku vihjeenä kotiläksyysi: takaakiertoa voit harjoitella myös kotosalla -> pistä vaikka kiertämään pöydän tuolia / pöydän jalkaa tms. joka vain on kierrettävissä :)

    VastaaPoista